Privreda

Matić: Srbija među 22 najbolje turističke destinacije

Matić: Srbija među 22 najbolje turističke destinacije
Foto: Leah Kelley/Pexels | Matić: Srbija među 22 najbolje turističke destinacije
Tanjug

BEOGRAD - Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić saopštila je da je renomirani "Condé Nast Traveler" magazin uvrstio Srbiju među 22 najbolje destinacije koje treba da se posjete u 2022. godini.

"Veoma smo ponosni na činjenicu da je istaknuta reputacija Beograda kao odlične gastronomske i destinacije sa bogatim noćnim životom, kao i Novog Sada koji će 2022. godine poneti titulu Evropske prestonice kulture. Srbija je dodatno tokom pandemije postala atraktivna destinacija globalno i verujemo da će naredna turistička godina pokazati sav trud i rad koji smo uložili u mapiranje Srbije kao turističkog brenda”, istakla je Matić, saopštilo je resorno ministarstvo.

"Condé Nast Traveler" je vodeći svjetski mjesečni magazin koji se bavi putovanjima, turističkim destinacijama, hotelijerstvom, gastronomijom, kao i automobilskom industrijom, modom i digitalnim trendovima.

Pokrenut u Sjedinjenim Američkim Državama 1987. godine, danas postoji devet različitih međunarodnih izdanja ovog časopisa.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije