Privreda

Međunarodni aerodrom Sarajevo prvi u regionu uveo online prodaju karata

Međunarodni aerodrom Sarajevo prvi u regionu uveo online prodaju karata
Foto: N.N. | Međunarodni aerodrom Sarajevo prvi u regionu uveo online prodaju karata

Međunarodni aerodrom Sarajevo saopštio je da je uspostavio saradnje sa Intesa Sanpaolo Bankom i WS PAY pružaocem platnih usluga (payment provider) po pitanju online kartičnog plaćanja na sistemu online prodaje karata.

Podsjetili su ja da je Međunarodni aerodrom Sarajevo nedavno postao prvi aerodrom u regionu koji je uveo online prodaju avionskih karata, a iste se mogu platiti Mastercard i VISA karticama na sistemu koji je u potpunosti siguran.

Ovaj potez Međunarodnog aerodroma Sarajevo omogućava da iz udobnosti svoga doma ili bilo kog drugog mjesta nabavite karte do željene destinacije, čime nastavljaju sa stalnim unaprijeđenjem svojih usluga, a u skladu sa zahtjevima i očekivanjima putnika i poslovnih partnera.

Pored jednostavnog načina kupovine karata, ovaj sistem omogućava poređenje velikog broja različitih opcija, poput poredbe ponuda različitih aviokompanija, cijena, te letova na različitim datumima.

Online kupovinu avio karata možete obaviti na zvaničnoj web stranici Međunarodnog aerodroma Sarajevo – http://www.sia.ba, odnosno na online obrascu koji je vidljiv odmah po otvaranju stranice. Nakon što u predviđena polja unesete destinaciju i datume putovanja, sistem će izlistati sve ponude i opcije (broj presjedanja, različiti avio prevoznici i dr.), počev od najpovoljnije ponude, a omogućava poređenje letova do tri dana prije i poslije odabranog datuma.

Nakon toga odaberite let koji najbliže odgovara vašem planu puta i dovršite kupovinu avionske karte unošenjem traženih podataka.

Ovaj sofisticirani pristup, realizovan u saradnji sa globalnim rezervacijskim sistemom Amadeus e-Power, omogućava da kreirate sopstveno putovanje prema svojim željama i prioritetima. Sistem objedinjuje sve potrebne radnje koje omogućavaju da se kupovina karte obavi na jednom mjestu, a uključuje i mogućnost odabira sjedišta u avionu i drugih opcija.

S ciljem olakšanog pristupa našim putnicima, sistem je podešen da odmah ponudi Sarajevo kao polaznu tačku, ali istu možete promijeniti i odabrati bilo koji od stotina aerodroma u svijetu koje sistem prepoznaje. Takođe, karte se mogu kupiti za letove na više od 50 aviokompanija.

Za sva dodatna pitanja možete kontaktirati osoblje Aerodroma na šalteru prodaje karata na telefone 033/289 266 ili 033/289 267.

Međunarodni aerodrom Sarajevo najveći je i najprometniji aerodrom u Bosni i Hercegovini.

I ove godine očekuje se  obaranje brojnih rekorda kada je u pitanju broj opsluženih putnika, a rast od preko 15% u prvoj trećini ove godine daje dodatni razlog za ove najave, te se ove godine očekuje i  prvi milioniti putnik. S Aerodroma Sarajevo trenutno operiše 20-tak aviokompanija, koje povezuju Sarajevo s atraktivnim evropskim i svjetskim destinacijama kao što su Minhen, Beč, Dubai, Doha, Istanbul, Cirih, Zagreb, Beograd, Ljubljana, Kopenhagen i druge.

Svojim korisnicima, pouzdano i sigurno omogućava aerodromske i komplementarne usluge visokog kvaliteta, u skladu sa zahtjevima putnika i aviokompanija, a poštujući pritom međunarodne i domaće propise i standarde. Dobitnik je mnogih priznanja kao što su: Prvo međunarodno priznanje za dokazanu kvalitetu aerodromskih usluga- THE TRADE LEADER'S CLUB , Najbolji aerodrom u Evropi s prometom do milion putnika na godinu-  Airport Council International Europe ― ACI Europe i drugih.

Intesa Sanpaolo Banka BiH

Intesa Sanpaolo Banka Bosna i Hercegovina jedna je od vodećih banaka u Bosni i Hercegovini, sa dugim kontinuitetom bankarskog poslovanja. Banka pruža usluge za stanovništvo i pravna lica i opslužje više od 167.000 klijenata. Pokriva cijelo područje Bosne i Hercegovine, s mrežom od 5 regionalnih centara, 49 poslovnica, 110 bankomata i više od 2.700 POS terminala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije