Privreda

Menadžment "Alumine": Učiniti sve da fabrika opstane i radi

Menadžment "Alumine": Učiniti sve da fabrika opstane i radi
Foto: Ilustracija | Menadžment "Alumine": Učiniti sve da fabrika opstane i radi

ZVORNIK - Menadžment, rukovodioci i inženjeri kompanije "Alumina" iz Zvornika daju punu podršku stečajnom upravniku i članovima Upravnog odbora u nastojanju da se sačuva poslovni kontinuitet fabrike nakon odluke Upravnog odbora o razrješenju dužnosti dosadašnjeg predsjednika ovog odbora Milorada Motike, saopšteno je danas iz ove kompanije.

"Širi menadžment 'Alumine' upoznat je sa zahtjevom stečajnog upravnika i smjenom dosadašnjeg predsjednika Upravnog odbora, kao i činjenicom da je potrebno izršiti imenovanje novog lica koje će voditi ovo privredno društvo", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da se, upravo iz tih razloga, a imajući u vidu dosadašnja iskustva u rukovođenju, kao i svijest da je za ovu fabriku potrebno predano, organizovano i savjesno upravljanje, zahtijeva od svih članova Upravnog odbora da u najkraćem roku bude imenovan novi predsjednik Upravnog odbora koji može kompetentno odgovoriti svim izazovima pred kojima se nalazi ova fabrika.

"Svjesni svih problema i izazova sa kojima se suočava fabrika, turbulentnih tržišnih prilika, te ekonomske krize koja je na pragu, insistiramo da fokus u vašem djelovanju bude na razvojnim planovima 'Alumine', proizvodnji i tržištu, a nikako da kolektiv bude predmet potkusurivanja različitih interesnih sfera koje nemaju nikakve veze sa primarnom funkcijom i djelatnošću fabrike", navodi se u saopštenju.

Širi menadžment, u skladu sa svim ovim, poručuje da će, kao i do sada, učiniti sve da ova fabrika opstane i radi u najboljem interesu društva, jer je ona za sve zaposlene izvor života i dodaje da će isto tako kolektiv biti brana za sve nedobronamjerene i nečasne namjere da se ovaj privredni gigant upropasti.

I Sindikat metalske industrije i rudarstva kompanije "Alumina" sugeriše da se, zbog budućnosti fabrike, njenih zaposlenih i njihovih porodica, za ovu funkciju ne nameće nikakvo novo ime "sa strane", već da ono bude iz redova provjerenih menadžera ove kompanije.

Sindikat će u tom slučaju dati punu podršku novom izboru, navodi se u saopštenju koje je potpisao predsjednik ovog sindikata Radenko Smiljanić.

"Sindikat traži da se prilikom imenovanja novog predsjednika Upravnog odbora ima u vidu da u kompaniji ima dovoljno visokoobrazovanih kadrova, provjerenih stručnjaka koji su uključeni u procese i dešavanja vezana za fabriku koji mogu da budu izabrani na ovo mjesto i da svojim znanjem, iskustvom i prijeko potrebnim domaćinskim pristupom poslu mogu adekvatno da odgovore ovom zadatku", ističe se u saopštenju sindikata "Alumine".

Upravni odbor kompanije "Alumina" juče je donio odluku o razrješenju Milorada Motike sa funkcije predsjednika ovog odbora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije