Privreda

"Metalac MBM" tokom epidemije nije otpuštao radnike

"Metalac MBM" tokom epidemije nije otpuštao radnike
Foto: metalacmbm.com | "Metalac MBM" tokom epidemije nije otpuštao radnike

DERVENTA - Preduzeće "Metalac MBM" iz Dervente, uprkos epidemiji virusa korona i otežanom poslovanju, nije otpustilo radnike, te je od juna pokrenulo nove poslove i polako povećalo proizvodnju, rekao je direktor i vlasnik ovog preduzeća Slobodan Golub.

On smatra da će ovo preduzeće, koje od svog osnivanja radi program iz metalske oblasti, uspjeti da poboljša poslovanje i da će 2020. godinu da završi sa minusom od 20 do 25 odsto u odnosu na prošlu godinu.

Golub ističe da "Metalac MBM" zapošljava 57 radnika i da je za 23 godine postojanja izrastao u izvozno orijentisanog i povjerljivog partnera, te lokalno tržište zamijenio evropskim, gdje izvozi 95 odsto svojih proizvoda.

On kaže da je "Metalac" od 1999. godine do sada izvezao u zemlje Evropske unije 1.924 šlepera robe.

"Nakon ekonomske krize 2008. godine, kada smo doživjeli strašan udarac, orjentisali smo se na izvoz", rekao je Golub i dodao da je preduzeće 2014. godine nabavilo najkvalitetniju opremu za obradu metala, te 2018. postiglo najbolje poslovne rezultate od osnivanja.

On je naveo da je "Metalac MBM" izgradio halu od 2.650 metara kvadratnih i sa najvećim kupcem iz Austrije pokrenuo novu proizvodnju - pozicije iz oblasti građevinarstva od aluminijuma.

"Očekujem da će se priča nastaviti čim se malo zaustavi epidemija", rekao je Golub i dodao da su problemi u vezi sa virusom korona zaustavili započeti razvoj u koji je preduzeće krenulo u oktobru.

Preduzeće "Metalac MBM" ove godine je dobilo Velikogospojinsku povelju, najviše priznanje opštine Derventa, a 2015. godine izabrano za najbolje malo privredno društvo u izboru Privredne komore Republike Srpske.

Golub kaže da mu Povelja znači puno, posebno što dolazi od lokalne zajednice u kojoj posluju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije