Privreda

Pratite nas na Google news

Mihajlović: Željeznički Koridor 10 povezaće region sa Evropom i jugom

Mihajlović: Željeznički Koridor 10 povezaće region sa Evropom i jugom
Foto: Tanjug | Mihajlović: Željeznički Koridor 10 povezaće region sa Evropom i jugom
Srna

BEOGRAD - Srbija će završetkom željezničkog Koridora 10 postati nezaobilazna ruta u povezivanju regiona sa Evropom i jugom, ocijenila je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović.

"Srbija je tranzitna zemlja i završetkom železničkog Koridora 10 postaćemo nezaobilazna ruta jer smo za 300 kilometara kraći od Koridora četiri, koji prolazi kroz Rumuniju i Bugarsku", istakla je Mihajlovićeva.

Ona je tokom posjete gradilištu željezničkog vijadukta, u okviru modernizacije pruge Beograd-Budimpešta, rekla da će sljedeće godine početi izgradnja brze pruge od Beograda do Niša.

Mihajlovićeva je podsjetila da će se raditi i na rekonstrukciji barske pruge, saopšteno je iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije.

Direktor ogranka "Ruskih željeznica" u Srbiji Mansurbek Sultanov rekao je da je projekat modernizacije pruge Beograd-Budimpešta važan ne samo za Srbiju, već i za Balkan i Evropu.

"Riječ je o integrisanju srpskih željeznica u panevropski koridor", istakao je Sultanov i potvrdio da će "Ruske željeznice" učestvovati i u rekonstrukciji barske pruge.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije