Privreda

Milionita putnica sletjela na tuzlanski aerodrom

Milionita putnica sletjela na tuzlanski aerodrom
Foto: N.N. | Milionita putnica sletjela na tuzlanski aerodrom

TUZLA - Desetogodišnja Tamara Motika iz Bijeljine milionita je putnica kompanije Wizz Air na Međunarodnom aerodromu Tuzla. Tamara je za nagradu dobila besplatnu povratnu kartu za destinaciju koju odabere.

Tamara je stigla letom iz Bazela i svečano je dočekana uz cvijeće i tortu. Ona i njena majka prvi put su letjele avionom.

“Osjećaj je super. Super je bilo. Meni je bilo zanimljivo jer mi je prvi put da letim avionom”, kazala je Tamara.

Njena majka Svjetlana bila je iznenađena što je njena kćerka baš taj famozni putnik kojeg su danas svi čekali na aerodromu.

“Saznali smo od stjuardese koja nas je dočekala na aerodromu. Divan osjećaj, šta da vam kažem. Nešto što prvi put doživljavam i zaista divno”, rekla je Svjetlana Motika.

Foto: N.N.
Foto: N.N.

Međunarodni aerodrom Tuzla i niskotarifna kompanija Wizz Air počeli su saradnju 2013. godine. Te godine prevezeno je 60.000 putnika, a od tada je broj putnika vrtoglavo rastao. Samo ove godine za Tuzlu i iz Tuzle zabilježeno je 189.000 putnika, što je za 56 % više nego prošle godine. Veći broj putnika zahtijeva i proširenje terminala.

“U ovom trenutku aerodrom raspolaže sa milion i osamsto metara kvadratnih. Realizacijom proširenja i nadogradnje naše terminalne zgrade, mi ćemo kvadraturu povećati za 4.900 kvadrata, gdje ćemo godišnje nesmetano moći opslužiti 700.000 putnika“, pojasnio je Rifet Karasalihović, direktor Međunarodnog aerodroma Tuzla.

Foto: N.N.
Foto: N.N.

Trenutno sa tuzlanskog aerodroma postoje letovi za 16 destinacija u sedam zemalja. U 2017. godini Wiz Air nudi  670.000 mjesta u avionima na letovima u BIH i postao je vodeća avio kompanija u BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije