Privreda

Minić: Dio novog Garantnog programa da bude usmjeren na područje poljoprivrede

Minić: Dio novog Garantnog programa da bude usmjeren na područje poljoprivrede
Foto: Ustupljena fotografija | Minić: Dio novog Garantnog programa da bude usmjeren na područje poljoprivrede

BANJALUKA - Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Savo Minić i direktor Garantnog fonda Srpske Radivoje Krčmar razmatrali su na današnjem sastanku mogućnost proširenja saradnje na nove projekte koji se odnose na finansiranje nabavke nove mehanizacije uz subvencije resornog ministarstva.

Na sastanku je dogovoreno i da će u narednom periodu biti organizovan sastanak sa predstavnicima Ministarstva finansija radi definisanja mogućnosti proširenja na tom polju, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske.

Bilo je riječi i o efektima dosadašnje saradnje Ministarstva i Garantnog fonda Republike Srpske, koji su u prethodnom periodu potpisali Protokol o saradnji, kao i o zajedničkom doprinosu razvoju poljoprivredne proizvodnje olakšavanjem pristupa finansijskim sredstvima poljoprivrednim proizvođačima Srpske.

Minić je izrazio zainteresovanost da dio novog Garantnog programa bude usmjeren na područje poljoprivrede, te predložio organizovanje radnih sastanaka na kojima će se biti definisana područja i obim potencijalne saradnje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije