Privreda

Pratite nas na Google news

Mitrović obišao lokaciju na kojoj će se graditi novi most na Rači

Mitrović obišao lokaciju na kojoj će se graditi novi most na Rači
Foto: N.N. | Mitrović obišao lokaciju na kojoj će se graditi novi most na Rači
Srna

SARAJEVO - Ministar komunikacija i transporta u Savjetu ministara Vojin Mitrović obišao je danas lokaciju na kojoj će se graditi novi most i granični prelaz na Rači između BiH i Srbije, saopšteno je iz Ministarstva transporta i komunikacija.

Mitrović je istakao da je završetak radova, na mostu i auto-putu koji vodi do Bijeljine dužine 17 kilometara, 2022. godina.

Pored graničnog prelaza Rača, u izgradnji je i novi granični prelaz Svilaj čiji je rok za izgradnju 1. mart 2021. godine.

Naime, otvaranjem privremenog graničnog prelaza Svilaj za prelazak putnika i automobila izbjegli bi se dodatni troškovi na zaštiti, čuvanju i održavanju samog mosta, a samim tim i sprečavanje nelegalnog prelaska granice.

Kada su u pitanju drugi infrastrukturni projekti u nadležnosti Ministarstva na čijem je čelu ministar Mitrović važno je napomenuti i izgradnju graničnog prelaza Bratoljub na mostu u Bratuncu koji bi, prema trenutnim informacijama, trebao biti završen i prije samog roka, dok izgradnja Koridora "Pet Ce" ide svojom uobičajenom dinamikom.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije