Privreda

Mitrović obišao lokaciju na kojoj će se graditi novi most na Rači

Mitrović obišao lokaciju na kojoj će se graditi novi most na Rači
Foto: N.N. | Mitrović obišao lokaciju na kojoj će se graditi novi most na Rači

SARAJEVO - Ministar komunikacija i transporta u Savjetu ministara Vojin Mitrović obišao je danas lokaciju na kojoj će se graditi novi most i granični prelaz na Rači između BiH i Srbije, saopšteno je iz Ministarstva transporta i komunikacija.

Mitrović je istakao da je završetak radova, na mostu i auto-putu koji vodi do Bijeljine dužine 17 kilometara, 2022. godina.

Pored graničnog prelaza Rača, u izgradnji je i novi granični prelaz Svilaj čiji je rok za izgradnju 1. mart 2021. godine.

Naime, otvaranjem privremenog graničnog prelaza Svilaj za prelazak putnika i automobila izbjegli bi se dodatni troškovi na zaštiti, čuvanju i održavanju samog mosta, a samim tim i sprečavanje nelegalnog prelaska granice.

Kada su u pitanju drugi infrastrukturni projekti u nadležnosti Ministarstva na čijem je čelu ministar Mitrović važno je napomenuti i izgradnju graničnog prelaza Bratoljub na mostu u Bratuncu koji bi, prema trenutnim informacijama, trebao biti završen i prije samog roka, dok izgradnja Koridora "Pet Ce" ide svojom uobičajenom dinamikom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije