Privreda

Mjesečna karta za putovanje Njemačkom – samo devet evra

Mjesečna karta za putovanje Njemačkom – samo devet evra
Foto: Pixabay | Mjesečna karta za putovanje Njemačkom – samo devet evra

BERLIN - Od 1. juna svi građani Njemačke, ali i turisti u toj državi, moći će kupiti mjesečnu kartu za samo devet evra koja važi u svim sredstvima javnog prevoza i vrijedi u cijeloj Njemačkoj, lokalnom i regionalnom prevozu.

Karta “9 za 90” je karta na tri mjeseca i rezultat je konkretnog poteza Vlade Savezne Republike Njemačke da pomogne građanima u periodu kada cijene energije i goriva vrtoglavo rastu zbog ruskog napada  na Ukrajinu.

Karte za devet evra mjesečno biće u prodaji od prvog juna i kampanja će trajati i u julu i avgustu. Karta će vrijediti uvijek od 01. do kraja mjeseca, bez obzira na to kada je kupljena. Dakle, putnici će za 27 evra moći kupiti kartu za tri mjeseca, prenosi N1.

Iako je ovaj vid pomoći namijenjen prvenstveno osobama koje putuju do posla, a kako bi smanjili korištenje automobila, očekuje se da će ovom kampanjom se potpomoći i turizam u Njemačkoj te da će mnogi Nijemci iskoristiti ovu kartu kako bi slobodno vrijeme proveli putujući unutar države.

Iako zvuči sjajno putovati za devet evra, kampanja je izazvala i nezadovoljstvo s obzirom na to da ruralni dijelovi i nisu najbolje povezani javnim transportom te će ti stanovnici i dalje morati koristiti vlastita vozila.

Takođe, Vlada će morati nadoknaditi troškove i onima koji imaju već kupljenu godišnju kartu.

Više informacija dostupno je na ovom linku, a do kraja mjeseca biće poznati i svi ostali detalji o karti od devet evra za putovanje Njemačkom.  

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije