Privreda

Mladi naftaši iz Srpske impresionirali znanjem!

Mladi naftaši iz Srpske impresionirali znanjem!
Foto: N.N. | Mladi naftaši iz Srpske impresionirali znanjem!

U NESTRO Grupaciji kontinuirano ističu da su ljudski resursi najvredniji razvojni resurs Grupacije. Da je stvarno tako potvrdili su predstavnici NESTRO Grupacije na korporativnom 6. konkursu naučno-tehničkih radova mladih specijalista "Zarubežnjeft" a.d. koji je održan u Moskvi.

Na konkursu je učestvovalo 60 mladih specijalista predstavnika kćerki kompanija "Zarubežnjefta" iz Sibira i Rusije, Vijetnama i Bosne i Hercegovine, što govori o jakoj konkurenciji, ambiciji i pripremljenosti kandidata. U pet kategorija takmičenja čak dvije pobjede osvojili su mladi specijalisti iz Republike Srpske: Srđan Zagorac, glavni specijalista u Upravi za marketing OPTIMA Grupe d.o.o. Banjaluka, i Svjetlana Savić, glavni specijalista za predračunsku dokumentaciju Rafinerije nafte Brod a.d. Brod.

Upravljanje projektima i optimizacija potrošnje je kategorija u kojoj je Srđan Zagorac svojim teoretskim radom "Efikasnije upravljanje maržom primjenom Power B1 alata" primjenjivim u praksi osvojio prvo mjesto. "Prikupljeno iskustvo tokom petogodišnjeg radnog staža, kao i rješavanje svakodnevnih radnih zadataka pridonijelo je novoj poslovnoj ideji", kaže Zagorac, čiji su rad pozdravili najviši rukovodioci "Zarubežnjefta" i OPTIMA Grupe. Samo priznanje rada, kao i prihvatanje praktične primjenjivosti predložene ideje i podrška radu mladih specijalista od strane rukovodstva ostavili su posebno pozitivan utisak na Zagorca, koji priznaje: "Impozantnost mjesta održavanja konkursa, ozbiljnost kandidata i stručnost komisije učinili su svoje pa su prve sekunde izlaganja bile obilježene jakom tremom, a kasnije me u izlaganju vodila samo prvobitna ideja, kako unaprijediti proces rada." Da je bio uspješan govori osvojeno prvo mjesto.

"Šesti konkurs naučno-tehničkih radova mladih specijalista grupe kompanije 'Zarubežnjeft' a.d. omogućio mi je da na najbolji mogući način predstavim svoju firmu i odnesem pobjedu u kategoriji 'Bezbjedna i pažljiva proizvodnja'", rekla je Svjetlana Savić, koja je predstavila svoj rad "Prijedlozi za racionalno korištenje energije u objektima Rafinerije nafte Brod a.d." Savićeva kaže da je kroz rad željela da ukaže i predstavi dodatni potencijal za unapređenje energetske efikasnosti objekata na teritoriji Rafinerije nafte Brod, a s obzirom na to da je energetska efikasnost jedan od prioriteta zacrtan u Strategiji razvoja energetike svake zemlje. "Poštovanje načela energetske efikasnosti u bliskoj budućnosti će postati obaveza, a ne izbor pojedinaca koji shvataju važnost korišćenja alternativnih izvora energije", dodala je ona.

Predstavnici NESTRO Grupacije, učesnici konkursa ističu da im je naročito važno što su imali priliku za sklapanje novih poznanstava sa mladim specijalistima iz drugih kompanija društava grupe "Zarubežnjeft" a.d. "Ponosna sam što sam bila dio čitave organizacije, koja je na najbolji način predstavila grupu mladih stručnjaka koji na samom početku svog poslovnog razvoja dostižu zapažene rezultate prenoseći svoja znanja i ideje, a sve u cilju napretka rada kompanije", istakla je Savićeva.

Svjesni brzih promjena u tehnološkom razvoju i pratećih znanja i vještina na savremenom tržištu, NESTRO kontinuirano ulaže u razvojni resurs investirajući u profesionalni i lični razvoj zaposlenih, pridajući poseban značaj motivaciji zaposlenih. Jedna od alatki za motivaciju su i korporativni konkursi, kao na primjer ovaj nedavno održan u Moskvi, posvećeni razvoju mladih specijalista, kaže Enukaeva Alfia, direktorica personala OPTIMA Grupe, i dodaje da je stalno usavršavanje zaposlenih ključ ka dostizanju vrhunskih rezultata poslovanja. Pobjede na tako velikom i konkurentski jakom konkursu kandidata iz BiH u čak dvije kategorije od pet takmičarskih ostale su zapažene i ostavile posebno pozitivan utisak na rukovodstvo "Zarubežnjefta" a.d. i NESTRO Grupacije.

Uspjeh mladih specijalista rukovodstvo NESTRO Grupacije odlučilo je da dodatno nagradi i time pokaže koliko cijeni inovacije i ambicije mladih specijalista. "Obrazovani, stručni, iskusni, kreativni, spremni za rješavanje radnih zadataka, profesionalci i oni koji tome teže temelj su efikasnog poslovanja kompanije", zaključila je Enukaeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije