Privreda

Pratite nas na Google news

Mostarci očajni: Ništa ne možemo zaraditi, turisti malo troše

Mostarci očajni: Ništa ne možemo zaraditi, turisti malo troše
Foto: Ilustracija | Mostarci očajni: Ništa ne možemo zaraditi, turisti malo troše
Tanjug

Slike turista koji dolaze u Mostar samo su privid poboljšanja turističke sezone, Mostarci tvrde da niko ne može da zaradi jer turisti troše malo novca, a zaradu im "pojedu nameti", budući da gradske vlasti nemaju razumijevanja.

Od pojave virusa korona avgust je bio najposjećeniji, ali ne dovoljno za poboljšanje teške ekonomske slike u Mostaru, piše portal klix.

Dugogodišnji skakač sa Starog mosta Semir Miro Kazazić kaže da ne pamti da je bilo manje posla za skakače sa UNESCO-ovog spomenika.

"Nema stranih turista, ovdje su pretežno naši ljudi koji su došli iz dijaspore. Danas je bila jedna grupa iz Poljske i jedna iz Srbije, posao je strašno opao. Znalo je biti preko 20 skokova dnevno, a sad se smanjilo na svega pet do šest", priča Miro.

U boljoj situaciji nisu ni vlasnici agencija koje organizuju vožnju Neretvom jer je broj posjetilaca dramatično smanjen.

Gosti koji ove godine dolaze uglavnom su iz drugih dijelova BiH i iz Srbije.

Turistički radnici kažu da turisti koji dolaze ne troše dovoljno novca, niti mogu popraviti teško stanje u kojem su se našli zbog epidemioloških mjera.

Privrednici smatraju da gradske vlasti nemaju razumijevanja za ono što se dešava ljudima koji žive direktno od turizma i da nameti koje moraju plaćati "pojedu" gotovo svu zaradu, tako da nemaju za šta raditi.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije