Privreda

M:tel na poslovnom forumu u organizaciji Privredne komore RS

M:tel na poslovnom forumu u organizaciji Privredne komore RS
Foto: N.N. | M:tel na poslovnom forumu u organizaciji Privredne komore RS

BANJALUKA - Unapređenje privredne saradnje u okviru specijalnih paralelnih odnosa Srpske i Srbije bilo je tema poslovnog foruma Republika Srpska – Srbija, koji je održan danas u Banjaluci u organizaciji Privredne komore RS.

Nakon plenarnog dijela prezentovani su potencijali za ulaganje u lokalne samouprave, potencijali privredne saradnje Srpske i Srbije, a predstavnici Privredne komore Srbije prezentovali su ulogu ove komore u dualnom obrazovanju.

U okviru foruma održana je i panel diskusija „Prednosti Sporazuma o specijalnim paralelnim odnosima u funkciji razvoja privrednih odnosa Srpske i Srbije“, u kojem je učestvovala i Jasmina Lopičić, izvršni direktor za finansije kompanije m:tel. Ona je u svom izlaganju između ostalog istakla da je kompanija m:tel osim što nudi najsavremenije usluge i opremu, neko ko se intenzivno bavi i izgradnjom infrastrukture i njenom modernizacijom. “Konstantnim investiranjem u razvoj telekomunikacione  infrastrukture  i IT sektor, m:tel nastavlja da stvara preduslove za bolji privredni ambijent, ali i razvoj najsavremenijih oblika elektronskog poslovanja.”

A pored velikih ulaganja, kompanija m:tel ponosna je i na mnogobrojne društveno odgovorne projekte.

“Ponosna sam  jer upravo m:tel svojim primerom neretko motiviše druge kompanije da ulažu i u one oblasti koje nisu njihov osnovni biznis, čime se jača ne samo privreda, nego društvo uopšte“ istakla je Lopičić.

U panel diskusiji osim izršnog direktora za finansije kompanije m:tel, Jasmine Lopičić, učestvovali su i: Andrej Mladenović, pomoćnik gradonačelnika Beograda, Zoran Talić, predsjednik skupštine grada Banjaluka, Mario Milanović, direktor gradske razvojne agencije Banjaluka – CIDEA, Milan Maličević iz Regionalne razvojne agencije Panonreg iz Subotice, te Dušan Mijatović, član uprave za mehaničke poslove ELNOS grupe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije