Privreda

"Muška voda" očekuje prve goste, planirana izgradnja zoološkog vrta

"Muška voda" očekuje prve goste, planirana izgradnja zoološkog vrta
Foto: YouTube/Screenshot | "Muška voda" očekuje prve goste, planirana izgradnja zoološkog vrta
Nezavisne novine

Hotelsko-turistički-sportski kompleks Muška voda kod Kladnja, otvara vrata i očekuje prve goste.

Najavio je to Kasim Selimović,, predsjednik Odbora Udruženja za trgovinu, ugostiteljstvo i turizam Kantonalne privredne komore Tuzla te vlasnik ukompanija Piemonte Tuzla i Erviks Kalesija.

Velikoj porodici uposlenika ove dvije firme, njih skoro 300, sada će se pridružiti i oni koji će doprinijeti radu i razvoju kompleksa Muška voda, prenosi eKapija.

O rekonstrukciji objekta i planovima, Selimović je razgovarao sa Nedretom Kikanovićem predsjednikom Kantonalne privredne komore Tuzla, prilikom njegove posjete Muškoj vodi.

"Mi smo presretni što otvaramo vrata, što možemo reći da smo završili sve potrebne radnje, rekonstrukciju priveli kraju i opremili sadržaje, kako bi primili prve goste u našem kompleksu. I tu se ne zaustavljamo. Imamo još ideja koje želimo provesti u djelo. Radit će se na izgradnji bazena, zoološkog vrta, biciklističkih staza, sportskih terena. Želja nam je da ponudimo što više našim gostima, da se što ugodnije osjećaju i da ovo ponovo bude jedno prepoznatljivo turističko odredište, mjesto kojem će se sa zadovoljstvom vraćati gosti i planirati ga u svojim godišnjim odmorima, bilo ljeti bilo zimi. Mnogima je poznat značaj ove lokacije sa zdravstvenog aspekta, a mi ćemo se u našem kompleksu potruditi da prijatnom i ugodnom atmosferom, kvalitetnim sadržajima, smještajem, gastronomskom ponudom, toplinom od prijema do izlaska gostiju, postanemo prepoznatljivi i jedna od najreprezentativnijih turističkih destinacija na području Tuzlanskog kantona", rekao je Kasim Selimović, a saopšteno je iz Komore.

Ono što je još preostalo jeste kompletiranje radne snage. S tim u vezi, raspisan je i oglas za prijem radnika.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije