Privreda

Na Sajmu vina u Dizeldorfu i 10 kompanija iz BiH

Na Sajmu vina u Dizeldorfu i 10 kompanija iz BiH
Foto: Pexels/Ilustracija | Na Sajmu vina u Dizeldorfu i 10 kompanija iz BiH

Deset kompanija iz BiH izlaže svoje proizvode u Diseldorfu na najprestižnijem Sajmu vina i alkoholnih pića na svijetu "Provajn 2023", koji traje do sutra, saopšteno je iz Spoljnotrgovinske komore BiH.

Na zajedničkom štandu BiH nastupaju "Agrodestil" iz Laktaša, "Podrumi Vukoje 1982" i "Podrum manastira Tvrdoš" iz Trebinja, zatim vinarije "Čitluk", "Domanica", "Majić", "Fazan", "Hepok" iz Mostara, "Podrumi Andrija", Vinarija porodice Škegro.

"Provajn" /PROWEIN 2023/ je jedna od najvećih i najznačajnijih specijalizovanih izložbi vina i alkoholnih pića u Evropi, na kojoj se susreću distributeri i predstavnici vodećih maloprodajnih lanaca.

Sajam posjeti više od 62.000 ljudi iz 140 zemalja, od kojih su 94 odsto stučni posjetioci, koji imaju priliku da se upoznaju o proizvodnom programu više od 7.000 izlagača iz 65 zemalja.

"I ove godine se očekuju velika posjećenost i uspješni rezultati za naše izlagače koji su već prepoznati po odličnom kvalitetu svojih proizvoda", istakli su iz Komore, koja već šesti put organizuje zajednički nastup kompanija iz BiH na ovom sajmu, koji je otvoren juče. /kraj/ag/am

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije