Privreda

Na prodaju parcela u Poslovnoj zoni "Ramići"

Na prodaju parcela u Poslovnoj zoni "Ramići"
Foto: N.N. | Na prodaju parcela u Poslovnoj zoni "Ramići"

BANJALUKA - Grad Banjaluka raspisao je danas oglas o prodaji parcele površine 10.883 metra kvadratna u Poslovnoj zoni "Ramići", namijenjene za izgradnju objekata privredne djelatnosti, po početnoj cijeni od 456.106 KM.

Ova parcela će biti ponuđena na prodaju putem licitacije, koja će biti održana 5. novembra, u zgradi Gradske uprave.

Svi zainteresovani ponuđači sa pravom učešća, dužni su da do 1. novembra, do 13.00 časova, dostave prijavu za licitaciju na protokol Gradske uprave.

Pravo učešća u postupku licitacije imaju domaći i strani privredni subjekti koji se bave proizvodnjom /pretežno čista industrija/, poslovima u vezi sa novim tehnologijama, te razvojno-istraživačkom i uslužnom djelatnošću.

Na ponudi investitorima, uz tri slobodne parcele, u ovoj zoni je i velika proizvodna hala sa pripadajućim zemljištem i elektro-mašinskom opremom, procijenjene vrijednosti oko sedam miliona KM.

Prema podacima iz Poslovne zone, na ovoj lokaciji trenutno je aktivno 14 investitora koji su u različitim fazama kako izgradnje svojih privrednih objekata, tako i otpočinjanja proizvodnih procesa.

U razvoj ove zone i njeno opremanje u poslednje tri godine uložena su tri miliona KM, uključujući i donatorska sredstva od oko 531.000 KM.

Istovremeno, u pripremi je i nova poslovna zona "Jelšingrad", koja bi trebala biti spremna za ulazak investitora u drugoj polovini naredne godine.

Na ovom području je u toku promjena regulacionog plana, što je osnovni preduslov za uređenje.

U nadležnom gradskom Odjeljenju za lokalni ekonomski razvoj i strateško planiranje navode da je donesen nacrt izmjene dijela regulacionog plana "Jelšingrad", koji je na javnom uvidu do srijede, 24. oktobra.

"Očekujemo da do kraja godine imamo usvojen prijedlog ovog plana i da iduće godine možemo ići sa infrastrukturnim opremanjem ove lokacije i ponudom parcela investitorima i na prostoru ove nove industrijske zone", rekli su u banjalučkom Odjeljenju za lokalni ekonomski razvoj i strateško planiranje.

Druga banjalučka poslovna zona obuhvataće površinu od 2,8 hektara, a riječ je o parceli na atraktivnoj lokaciji u blizini moderne saobraćajnice koja bi mogla privući veliko interesovanje investitora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije