Privreda

Na sajmu zapošljavanja u ponudi 140 radnih mjesta

Na sajmu zapošljavanja u ponudi 140 radnih mjesta
Foto: Srna | Na sajmu zapošljavanja u ponudi 140 radnih mjesta

TREBINJE - Sajam zapošljavanja, preduzetništva i zanimanja otvoren je danas u Trebinju s ciljem da se prvi put na jednom mjestu ponude radna mjesta, podsticaji za pokretanje sopstvenog biznisa, ali i buduća zanimanja, odnosno škole nakon kojih bi učenici mogli lakše da pronađu posao.

"Željeli smo, zajedno sa svim relevantnim institucijama, naći najbolje rješenje kod zaposlenja mladih za budući period, jer smo posljednje tri godine podržali niz projekata zapošljavanja, samozapošljavanja, pripravnika, volontera, davali smo pomoć u poljoprivredi i na svaki način se trudimo da u ovom gradu obezbijedimo što kvalitetniji život", kazao je Mirko Ćurić, gradonačelnik Trebinja, koji je otvorio sajam.

Podsjetivši da su svi projekti bili isključivo na inicijativu i uz podršku lokalne zajednice, istakao je da sada žele da čuju i one nezaposlene, ali i preduzetnike, te nastavnike koji mogu obrazovati potrebne profile zanimanja.

"Jedinstvena prilika je bila i da se na jednom mjestu susretnu i nezaposleni i poslodavci, profesori i svi oni koji mogu učiniti nešto da se smanji stanje nezaposlenosti, što je najbolje uraditi zajedničkim djelovanjem", rekao je Ćurić.

Dodao je da nedostaju i neke školske spreme koje se nude iz trebinjskih škola, a da veliki broj građana odlazi na privremeni rad u zemlje okruženja, jer se nude dosta veće plate.

"Odliv radne snage se mora zaustaviti, a i ovaj sajam je jedan od načina, kao i zajedničko djelovanje s republičkim organima, koji se trude da rasterete poslodavce poreza i doprinosa, kako bi se u konačnici povećale plate radnicima", odlučan je Ćurić.

Dejan Šešlija, predstavnik Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća RS, takođe smatra da je ovo dobra prilika da se susretnu nezaposleni i poslodavci.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije