Privreda

Pratite nas na Google news

Najstarija svjetska avio-kompanija dolazi u Srbiju

Najstarija svjetska avio-kompanija dolazi u Srbiju
Foto: Wikimedia Commons / Ilustracija | Najstarija svjetska avio-kompanija dolazi u Srbiju
Tanjug

BEOGRAD - Najstarija svjetska avio kompanija osnovana 1919. godine, holandska KLM Royal Dutch Airlines, povezaće direktnim letovima Beograd i Amsterdam počev od 13. maja 2021.

Avioni KLM-a će u početku letjeti na ovoj relaciji tri puta nedjeljno, a prema planu avio-kompanije, od 11. juna 2021. putnicima će na raspolaganju biti svakodnevni letovi, navodi se u saopštenju kompanije.

Na letovima će saobraćati avioni tipa Embraer 190, koji mogu da prime 80 putnika u ekonomskoj i 20 u biznis klasi.

Prema rasporedu, letovi će se obavljati četvrtkom, subotom i nedjeljom.

Iz kompanije ističu da bezbjednost putnika i posade, kao i postepena obnova letova nakon prekida izazvanog izbijanjem pandemije virusa Kovid-19, predstavljaju prioritetne ciljeve KLM-a.

Napominju u tom kontekstu da je KLM već uveo niz zaštitnih mjera na svojim letovima, kao što su upotreba HEPA filtera, obavezno nošenje maski i prilagođavanje usluga na letu, te da će, sve dok se ne sprovede masovna vakcinacija, testiranje na prisustvo virusa biti od izuzetne važnosti.

U skladu sa odlukom holandske vlade, za putnike koji u Amsterdam putuju iz zona visokog rizika, pored PCR tastova, obavezni su i antigenski testovi.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije