Privreda

Pratite nas na Google news

Najvažniji svjetski sajam turizma otkazan zbog virusa

Najvažniji svjetski sajam turizma otkazan zbog virusa
Foto: traveldailymedia.com | Najvažniji svjetski sajam turizma otkazan zbog virusa
N.N.

Najvažniji svjetski sajam turističke industrije ITB Berlin ipak je otkazan, potvrdila je njemačka ministarka zdravstva Dilek Kolat, a informacija je objavljena i na službenoj stranici sajma.

"Zbog pojačanog širenja novog virusa korona COVID-19 Ministarstvo zdravstva i Ministarstvo privrede inicirali su otkazivanje sajma ITB Berlin 2020. Nadležne službe su povećale bezbjednosne zahtjeve za ovaj događaj. Između ostalog, stoji i zahtjev da svaki učesnik mora dokazati da ne dolazi iz žarišnih područja zaraze i da nije imao nikakav kontakt s osobama s tih područja. Messe Berlin nije u mogućnosti udovoljiti tim zahtjevima”, stoji u saopštenju na stranici sajma, prenosi N1.

ITB Berlin je najveća svjetska turistička berza i jedna od najvećih izložbi na prostorima Messe-a Berlin. Ove se godine očekivalo oko deset hiljada izlagača iz više od 180 zemalja. Prema grubim procjenama u prostorima sajma za vrijeme ITB-a nalazilo bi se više od 500.000 ljudi.

ITB tradicionalno posjećuje velik broj turističkih profesionalaca, profesora s turističkih i srodnih fakulteta, studenata i drugih.

"S više od deset hiljada izlagača iz više od 180 zemalja ITB Berlin je sajam od izuzetne važnosti za globalni turizam. Odgovorni smo za zdravlje i bezbjednost gostiju, izlagača i radnika i tome pristupamo vrlo ozbiljno. Teška srca moramo otkazati ITB Berlin 2020, no ta je odluka nužna”, rekao je dr Kristijan Gok, izvršni direktor Messea Berlin.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije