Privreda

Najvažniji svjetski sajam turizma otkazan zbog virusa

Najvažniji svjetski sajam turizma otkazan zbog virusa
Foto: traveldailymedia.com | Najvažniji svjetski sajam turizma otkazan zbog virusa

Najvažniji svjetski sajam turističke industrije ITB Berlin ipak je otkazan, potvrdila je njemačka ministarka zdravstva Dilek Kolat, a informacija je objavljena i na službenoj stranici sajma.

"Zbog pojačanog širenja novog virusa korona COVID-19 Ministarstvo zdravstva i Ministarstvo privrede inicirali su otkazivanje sajma ITB Berlin 2020. Nadležne službe su povećale bezbjednosne zahtjeve za ovaj događaj. Između ostalog, stoji i zahtjev da svaki učesnik mora dokazati da ne dolazi iz žarišnih područja zaraze i da nije imao nikakav kontakt s osobama s tih područja. Messe Berlin nije u mogućnosti udovoljiti tim zahtjevima”, stoji u saopštenju na stranici sajma, prenosi N1.

ITB Berlin je najveća svjetska turistička berza i jedna od najvećih izložbi na prostorima Messe-a Berlin. Ove se godine očekivalo oko deset hiljada izlagača iz više od 180 zemalja. Prema grubim procjenama u prostorima sajma za vrijeme ITB-a nalazilo bi se više od 500.000 ljudi.

ITB tradicionalno posjećuje velik broj turističkih profesionalaca, profesora s turističkih i srodnih fakulteta, studenata i drugih.

"S više od deset hiljada izlagača iz više od 180 zemalja ITB Berlin je sajam od izuzetne važnosti za globalni turizam. Odgovorni smo za zdravlje i bezbjednost gostiju, izlagača i radnika i tome pristupamo vrlo ozbiljno. Teška srca moramo otkazati ITB Berlin 2020, no ta je odluka nužna”, rekao je dr Kristijan Gok, izvršni direktor Messea Berlin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije