Privreda

Najveća turska korporacija ulazi na tržište BiH

Najveća turska korporacija ulazi na tržište BiH
Foto: Predsjedništvo BiH | Najveća turska korporacija ulazi na tržište BiH

SARAJEVO - Predsjednik turske Grupacije za turizam, prehranu i prodaju najveće turske korporacije "Koč holding" Tamer Hašimolu infomisao je člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića o planovima ovog holdinga za ulazak na tržište BiH i o stepenu realizacije projekta.

Tokom današnjeg sastanka u Sarajevu naglašeno je da se projekat odnosi na cijelu BiH, te da se radi o otvaranju znatnog broja novih radnih mjesta, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Džaferović je dao punu podršku uspješnom početku rada "Koč holdinga" u BiH, sa očekivanjem proširenja poslovnog djelovanja.

Nakon Džaferovića, sa predstavnicima kompanije sastao se premijer Federacije BiH Fadil Novalić koji je predstavio projekat izgradnje industrijske zone u Unsko-sanskom kantonu, s ciljem jačanja ekonomske saradnje i izvoza, ali i direktnih stranih ulaganja na području Federacije BiH.

"Danas smo najvećoj turskoj kompaniji prezentirali neke od potencijala za ulaganje u privredu na području Federacije. Projekat izgradnje industrijske zone u Unsko-sanskom kantonu je veoma značajan, kako za taj kanton tako i za cijelu Federaciju BiH. Istakli smo i prednosti za ulaganja u ovom, ali i drugim područjima FBiH. Vjerujemo da će Upravni odbor kompanije prepoznati važnost investiranja u konkretni projekt koji nudi mogućnost za jačanje privredne saradnje", kazao je Novalić.

Predstavnici turske kompanije iskazali su interes za predstavljeni projekat, kao i spremnost za druga ulaganja u Federaciji.

Inače, ova kompanija trenutno radi na investiciji uspostavljanja duty-free trgovina širom Bosne i Hercegovine u kojima bi posao trebao dobiti oko 1.000 ljudi.

Grupacija "Koč holding" je najveća turska korporacija koja zapošljava više od 90.000 radnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije