Privreda

"Nema razloga za paniku, stanje na tržištu redovno"

"Nema razloga za paniku, stanje na tržištu redovno"
Foto: N.N. | "Nema razloga za paniku, stanje na tržištu redovno"

BANJALUKA - Stanje na tržistu Republike Srpske je redovno, bez ikakvih sumnji u mogućnost snabjevanja tržišta, ne postoji osnov za strah, rekla je Suzana Gašić, ministar trgovine i turizma Republike Srpske.

"Na cijeloj teritoriji RS uredan je protok robe, granice su otvorene i sva roba uredno dolazi", rekla je Čašićeva.

Dodala je da ne postoji strah da širenje virusa korona može dovesti do nestašice životnih namirnica i nema potrebe za panikom i nabavkom zaliha.

"Roba ide bez problema preko granica, a stanje zaliha kod trgovaca je uredno i mogu da odgovore zahtjevima tržišta", rekla je Gašićeva na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Predsjednik Područne privredne komore Banjaluka Goran Račić tražio je od gradonačelnika Banjaluke Igora Radojičića da preispita odluku o skraćenom radnom vremenu, jer se trgovci žale kako je odluka samo izazvala paniku kod građana i napravila gužve u trgovinama.

On je rekao da je Privredna komora danas uputila Vladi Republike Srpske i Gradskoj upravi Banjaluka dopis kojim je zatražila da budu ukinute mjere koje se odnose na radno vrijeme trgovina.

"Odluka Kriznog štaba u Banjaluci da bude skraćeno radno vrijeme je izazvala pometnju i paniku kod građana što je rezultiralo gužvama u trgovačkim objektima i gomilanjem zaliha", kaže Račić.

On je dodao da je osnovni problem nemogućnost izvoznika da proizvode isporuče na tržište zapadne Evrope jer se kamioni vraćaju iz Hrvatske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije