Privreda

Pratite nas na Google news

Neopravdana obustava rada manjeg dijela radnika na rudniku

Neopravdana obustava rada manjeg dijela radnika na rudniku
Foto: N.N. | Neopravdana obustava rada manjeg dijela radnika na rudniku
Srna

UGLJEVIK - Uprava Rudnika i termoelektrane /RiTe/ "Ugljevik" smatra da je današnja nenajavljena obustava rada manjeg dijela radnika na rudniku neopravdana i nepotrebna u ovom momentu.

"Plate se u ovom preduzeću redovno i na vrijeme isplaćuju, ispunjavaju se i druga davanja po kolektivnom ugovoru, uvijek smo bili otvoreni za saradnju sa Sindikatom, naravno u okvirima zakona i kolektivnog ugovora", poručuju iz Uprave.

Iz Uprave su istakli da se nenajavljenom obustavom rada u dijelu preduzeća, manjeg broja radnika u radnoj jedinici "Rudnik", samo može ugroziti redovan i nesmetan rad u ovom strateškom preduzeću, koje je najveći proizvođač električne energije u "Elektroprivredi Republike Srpske".

"Radnici treba da se vrate na svoje redovne poslove i da ne dozvole da ih neko zloupotrebi u političkim igrama pred lokalne izbore", istakli su iz Uprave Rudnika i termoelekrane "Ugljevi".

U saopštenju je navedeno da samo rad i stabilna proizvodnja garantuju opstanak preduzeća i ispunjenje prava radnika iz kolektivnog ugovora.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije