Privreda

Neum poziva turiste iz Srbije na ljetovanje

Neum poziva turiste iz Srbije na ljetovanje
Foto: Ilustracija | Neum poziva turiste iz Srbije na ljetovanje

Rukovodstvo Neuma, jedine opštine u BiH na Jadranu, pozvalo je goste iz Srbije da odaberu tu destinaciju za ljetovanje jer su i lani spasili turističku sezonu kada je prelazak granice s Hrvatskom zbog virusa korona bio otežan za državljane obje države Srbije i BiH.

Kako su u utorak saopštili iz Neuma, načelnik Dragan Jurković sastao se u Beogradu s gradonačelnikom Zoranom Radojčićem s kojim je razgovarao o dolasku beogradskih turista u Neum.

"Velik broj turista u Neumu prošle godine bio je upravo iz Beograda i bilo bi dobro da se taj broj u budućnosti i poveća, u skladu s našim kapacitetima", naveli su iz opštine.

Zbog promocije Neuma kao turističke destinacije, u aprilu će neumski hotelijeri posjetiti Beograd i Novi Sad te se sresti s kolegama iz tih gradova i prezentovati ponudu Neuma.

Iz Opštine Neum nadaju se da je ovo tek prva u nizu posjeta koja će pridonijeti boljoj međusobnoj suradnji.

Kada su se državljani Srbije i BiH prošle godine suočili s problemom prelaska granice s Hrvatskom kao mjerom zaštite od širenja virusa korona, veliki broj turista iz Srbije BiH ljetovao je u Neumu čime je spašena turistička sezona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije