Privreda

Pratite nas na Google news

Nisan i Reno ne planiraju "razvod"

Nisan i Reno ne planiraju "razvod"
Foto: bangkokpost.com | Nisan i Reno ne planiraju "razvod"
N.N.

Japanski proizvođač automobila Nisan saopštio je da najave raskidanja saveza sa Renoom nisu utemeljene na činjenicama.

"Nisan ni na koji način ne razmišlja o raskidanju tog saveza", navela je japanska kompanija u saopštenju, dodavši da je taj savez "izvor Nisanove konkurentnosti".

Istovremeno je izvršni direktor saveza Žan Dominik Senar u intervjuu za "Eho" insistirao na tome da "savez nije mrtav" i odbacio izvještaje koji "nemaju veze sa trenutnom situacijom unutar saveza", prenio je B92.

Juče su mediji širom svijeta prenijeli da Nisanovo vođstvo razmatra mogućnost raskidanja saveza i razrađuje planove u slučaju da do toga dođe.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije