Privreda

Njemačka kompanija otvara filijalu u Banjaluci?

Njemačka kompanija otvara filijalu u Banjaluci?
Foto: Srna | Njemačka kompanija otvara filijalu u Banjaluci?

MILDORF - Suvlasnik njemačke kompanije "Domatek" Miroslav Kojadinović najavio je danas mogućnost otvaranja ogranka ove firme u Banjaluci koja bi se bavila analizom vode, analitikom i mikrobiološkim procesima.

Ova kompanija u subotu je u njemačkom gradu Mildorf promovisala patent za zaštitu pitke vode "Domatek", a promociji su prisustvovali načelnik opštine Lopare Rado Savić i poslanik SNSD-a u Parlamentarnoj skupštini BiH Dragan Bogdanić.

Kojadinović je objasnio da je ovaj patent za pitku vodu najbrži sistem sa najboljim kvalifikacijama koje postoje u EU.

"Taj patent neutrališe sve bakteriološke supstance koje su sadržane u vodi za piće. Naša kompanija radi velike projekte, a sarađuje sa univerzitetima", rekao je Kojadinović, koji je rodom iz Teslića.

Predsjednik "Domateka" Robert Priler izrazio je zadovoljstvo zbog stvaranja poslovnih veza sa Republikom Srpskom, a posebno opštinom Lopare.

"Firma 'Domatek' je veliki prijatelj Republike Srpske i želi da je u budućnosti u svim projektima podržava", naglasio je Priler.

Savić je čestitao vlasnicima ove kompanije 15 godina uspješnog rada i postojanja i rekao da je za opštinu Lopare i Republiku Srpsku važno da ima dobre i snažne prijatelje svugdje u svijetu.

On je izrazio zadovoljstvo zbog prijateljstva sa kompanijom "Domatek" i naglasio da ovakve mostove prijateljstva treba graditi na svim stranama svijeta.

Poslanik SNSD-a u parlamentu BiH Dragan Bogdanić istakao je da su prezentovane najnovije tehnologije za brzo otkrivanje zagađivača.

"Ovo je za nas jedno novo iskustvo, a uvjeren sam da će to iskustvo naši prijatelji iz 'Domateka' prenijeti u Republiku Srpsku", istakao je Bogdanić. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije