Privreda

Njemačka produžila rok za polaganje cijevi za Sjeverni tok 2

Njemačka produžila rok za polaganje cijevi za Sjeverni tok 2
Foto: Arhiva | Njemačka produžila rok za polaganje cijevi za Sjeverni tok 2

BERLIN - Njemačke pomorske vlasti saopštile su danas da su produžile kompaniji Sjeverni tok 2 dozvolu za postavljanje cijevi na istoimenom gasovodu u svojoj ekskluzivnoj ekonomskoj zoni (EEZ) do kraja maja ove godine, javlja Sputnjik Internešenal.

"Savezna pomorska i hidrografska agencija izdala je dozvolu kompaniji Sjeverni tok 2 za izvođenje radova na postavljanju cijevi radi završetka izgradnje gasovoda Sjeverni tok 2 u ekskluzivnoj ekonomskoj zoni Njemačke na prostoru od oko 16,5 i 13,9 kilometara za period od kraja septembra (2020) do kraja maja (2021)", navodi se u saopštenju.

Njemačka agencija pomorska agencija navela da je kompanija Sjeverni tok 2 podnijela zahtjev za promjenu vremenskog okvira u junu 2020, uz obrazloženje da je to neophodno zbog nepredviđenih odlaganja radova do kojih je došlo van njemačke ekskluzivne ekonomske zone.

Dozvola, koja je izdata 2018. godine, odnosi se na usidren brod koji postavlja cijevi na preostaloj dionici gasovoda u njemačkoj EEZ u Baltičkom moru, na potezu južno od Bornholma preko Pomeranskog zaliva do njemačkog primorskog mjesta Lubmin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije