Privreda

Pratite nas na Google news

Njemački privrednici zainteresovani za banjalučki otpad

Njemački privrednici zainteresovani za banjalučki otpad
Njemački privrednici zainteresovani za banjalučki otpad
N.N.

BANJALUKA - Njemački privrednici koji su posjetili Banjaluku zainteresovani su da otpadne gasove koriste u industriji motora po kojoj su prepoznatljivi. Zato su im se iz Depota posebno obradovali.

“Nadamo se da ćemo pri njihovoj sljedećoj posjeti, pokušati naći rješenje da se gas koji se prikupi na deponiji, ne ide u atmosferu, nego da se spaljuje i da ide u motor i regenerator i da se prozivodi struja, bar za vlastite potrebe, ako ništa drugo”, rekao je direktor JP “Depot” iz Banjaluke.

Pored preduzeca Depot, njemačke privrednike privlače drvna, tekstilna i mašinska industrija RS. Nijemci vjeruju da u tim oblastima imamo provjeren kvalitet.

“Mi želimo da vidimo i da upotrebimo na pravi način, da tako kažem, vaše potencijale, gdje ste jaki i gdje već imate provjernu saradnju, da vidimo da to uklopimo sa našom pokrajinom”, objasnio je Džo Vajngarten.

“Ono što je posebna tema bila jeste mašinska industrija, pogotovo automobilska proizvodnja. Druga tema je bila tekstilna, jer jedan od najizvoznijih artikala iz RS, je tekstil i kožarsko-obućarska industrija i posebna tema je bila energetska efikasnost”, priča predsjednik područne Privredne komore Goran Račić.

O potencijalima Njemačke pokrajine Rajnland Falc i Banjaluke, ali i kako da se međusobno povežu, privrednici su razgovarali i sa prvim čovjekom grada. Sljedeći put će, kazu, doći s konkretnim planovima za saradnju.

(NN/ATV)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije