Privreda

Njemački privrednici zainteresovani za banjalučki otpad

Njemački privrednici zainteresovani za banjalučki otpad
Njemački privrednici zainteresovani za banjalučki otpad

BANJALUKA - Njemački privrednici koji su posjetili Banjaluku zainteresovani su da otpadne gasove koriste u industriji motora po kojoj su prepoznatljivi. Zato su im se iz Depota posebno obradovali.

“Nadamo se da ćemo pri njihovoj sljedećoj posjeti, pokušati naći rješenje da se gas koji se prikupi na deponiji, ne ide u atmosferu, nego da se spaljuje i da ide u motor i regenerator i da se prozivodi struja, bar za vlastite potrebe, ako ništa drugo”, rekao je direktor JP “Depot” iz Banjaluke.

Pored preduzeca Depot, njemačke privrednike privlače drvna, tekstilna i mašinska industrija RS. Nijemci vjeruju da u tim oblastima imamo provjeren kvalitet.

“Mi želimo da vidimo i da upotrebimo na pravi način, da tako kažem, vaše potencijale, gdje ste jaki i gdje već imate provjernu saradnju, da vidimo da to uklopimo sa našom pokrajinom”, objasnio je Džo Vajngarten.

“Ono što je posebna tema bila jeste mašinska industrija, pogotovo automobilska proizvodnja. Druga tema je bila tekstilna, jer jedan od najizvoznijih artikala iz RS, je tekstil i kožarsko-obućarska industrija i posebna tema je bila energetska efikasnost”, priča predsjednik područne Privredne komore Goran Račić.

O potencijalima Njemačke pokrajine Rajnland Falc i Banjaluke, ali i kako da se međusobno povežu, privrednici su razgovarali i sa prvim čovjekom grada. Sljedeći put će, kazu, doći s konkretnim planovima za saradnju.

(NN/ATV)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije