Privreda

Pratite nas na Google news

Noć proveli u zgradi rudnika nezadovoljni smanjenjem plate

Noć proveli u zgradi rudnika nezadovoljni smanjenjem plate
Foto: Ilustracija | Noć proveli u zgradi rudnika nezadovoljni smanjenjem plate
Srna

VITEZ - Oko 200 rudara rudnika "Abid Lolić" u Han Biloj kod Viteza noć je provelo u prostorijama zgrade rudnika nezadovoljno zbog zbog smanjenja koeficijenta za obračun plate.

Prva smjena rudnika "Abid Lolić" juče je odbila izaći iz jame, a nakon pregovora, svoje proteste nezadovoljstva zbog smanjenja koeficijenta plate nastavili su pred ulazom u jamu rudnika.

Rudarima prve smjene priključili su se i rudari druge i treće smjene, te je blizu njih 200 noć provelo u prostorijama rudnika, kako bi danas dočekali nadležne i zatražili odgovore na pitanja.

"Nakon što smo juče ostali bez sindikata nakon ostavke našeg predsjednika, njegov zamjenik nam je sinoć rekao da je koeficijent za obračun plate smanjen kako bi se zakrpili troškovi regresa i organizacije Dana rudara. Mi nismo prihvatili to kao opravdanje, jer smo svakako imali najniži koeficijent plate 2,60, a oni su ga smanjili na 2,40", kaže jedanod rudara.

On dodaje da su rudari odlučili da tokom noći borave u prostorijama rudnika i sačekaju nadležne da dođu na posao, jer se ne javljaju od jučerašnjeg sastanka koji je održan u 15.00 časova.

Osim vraćanja koeficijenta rudari rudnika u Han Biloj imaju još nekoliko zahtjeva, ali kap koja je prelila njihovu čašu jeste smanjenje koeficijenta i od toga ne namjeravaju odustati, prenosi portal "Kliks".

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije