Privreda

Novi avion sa likom i imenom Nikole Tesle uskoro u Beogradu

Novi avion sa likom i imenom Nikole Tesle uskoro u Beogradu
Foto: Ilustracija | Novi avion sa likom i imenom Nikole Tesle uskoro u Beogradu
Srna

BEOGRAD - Novi avion "erbas A330" sa likom i imenom Nikole Tesle, koji će nacionalna avio-kompanija Air Serbia koristiti na letovima do Njujorka, trebalo bi da na beogradski Aerodrom "Nikola Tesla" stigne u subotu, 24. aprila.

Gneralni direktor Air Serbie Dankan Nejsmit rekao je da je dolazak ovog aviona izuzetno važan događaj za avio-kompaniju.

"Velika nam je čast što će naš avion nositi ime i lik Nikole Tesle. Činjenica da je veliki genije sa ovih prostora, ali da je veći deo svog života proveo u Njujorku, dodatno daje na značaju simbolici njegovog lika na avionu koji povezuje Beograd i poznatu metropolu", istakao je Nejsmit.

On je naglasio da je linija Beograd-Njujork jedna od ključnih i da je siguran da će dolazak novog aviona doprinijeti još boljem iskustvu putovanja za putnike, kao i uspjehu te rute koja povezuje čitav region sa SAD.

Novi avion Air Serbie je svoj jedinstveni izgled dobio u Šenonu u Irskoj, a za proces farbanja su upotrebljene 22 različite boje i oko 250 litara farbe.

Na izradi lika čuvenog srpskog naučnika bilo je potrebno osam dana neprekidnog rada u tri smjene, sa timovima od oko 10 ljudi po smjeni, saopšteno je iz Air Serbie.

Prepoznatljiva plava, kao dio korporativnog identiteta nacionalnog avio-prevoznika, izabrana je za osnovni kolorit Teslinog lika, za čiji je grafički prikaz upotrebljeno 19 različitih tonova ove boje.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije