Privreda

Novi most na Rači: Radovi napreduju prema planu

Novi most na Rači: Radovi napreduju prema planu
Foto: Grad Bijeljina | Novi most na Rači: Radovi napreduju prema planu

BIJELJINA - Most na Savi u Rači i auto-put Beograd-Bijeljina-Banjaluka povezaće narod i privrede, kao preduslov razvoja zemalja regiona, istakao je tokom obilaska gradilišta mosta ministar komunikacija i transporta u Savjetu ministara BiH Vojin Mitrović.

"Mostovi grade i unapređuju saradnju između zemalja regiona i stvaraju preduslove za brži razvoj i bolji život građana u Srbiji, Republici Srpskoj i BiH", ocijenio je Mitrović.

Dodao je da će u ovom velikom projektu biti izgrađen zajednički granični prelaz, koji će se nalaziti u Srbiji, što će dovesti do bržeg i jeftinijeg transporta u regionu. 

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović izjavila da Srbija u ovom trenutku ulaže 15 miliona evra u projekte regionalnog povezivanja

"Sve je u tome da se živi bolje, da povezujemo ljude sa obe strane i Drine i Save i da učinimo sve da ljudi žele da ostanu na ovim prostorima ", poručila je Mihajlovićeva.

Gradilište je posjetio i ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Đorđe Popović, koji je ukazao na značaj novog mosta i auto-puta prema Republici Srpskoj, te naglasio da da je Republika Srpska već završila eksproprijaciju na svojoj strani i ima planske dokumente koji će omogućiti izgradnju dionice auto-puta od Rače do Bijeljine.

Popović je poručio da će to ojačati izuzetnu saradnju Srbije i Republike Srpske, a nada se i Srbije i BiH.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić istakao je da je najvećim dijelom završen posao u vezi sa imovinskim odnosima na trasi auto-puta koji će prolaziti kroz Semberiju.

"Mi smo od 437 ugovora, potpisali čak 420, znači još samo 17 je ostalo da se završi, čime se s naše strane stiču uslovi za izgradnju auto-puta", istakao je Mićić i izrazio zadovoljstvo zbog dobre dinamike kojom se radovi izvode.

Posjeti gradilištu prisustvovali su i turski ambasador u Srbiji Tanžu Bilgič i predstavnik turske kompanije "Tašjapi", koja izvodi radove.

Most na Savi u Sremskoj Rači dio je budućeg auto-puta ka Bijeljini, a ukupna dužina mosta iznosiće 1,3 kilometra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije