Privreda

Novi rekord najduže ludaje

Novi rekord najduže ludaje
Foto: Arhivska fotografija | Novi rekord najduže ludaje

KIKINDA - Na ovogodišnjim 33. "Danima ludaje", koji se održavaju u Kikindi, za 5 centimetara je oboren prošlogodišnji rekord i najduža bundeva imala je 295 centimetara.

"Pobjednicu" je uzgajio Stevan Martić iz Zemuna.

Drugu i treću po dužini donijeli su Varga Ištvan, odnosno Barna Gašpar, obojica iz Temerina.

Bundeve su ove godine nešto podbacile kada je riječ o težini, pa je najteža imala "samo" 341,5 kilograma.

Vlasnica pobjedničke ludaje je Dijana Vukadinović iz Jarka.

Domaći takmičar, Radovan Zakić iz Kikinde donio je ludaju od 334 kilograma, a treće mjesto osvojila je tikva Dušana Jankova iz Čuruga, teška tek 270 kilograma.

Tradicionalni kikindski "Dani ludaje", koji se održavaju od 20. do 23. septembra, i ove godine okupili su hiljade posjetilaca iz cijele Srbije, a primjetan je i veliki broj gostiju iz Rumunije.

Osim tradicionalne bundevare i ostalih gastronomskih proizvoda od budeve, u Kikindi su se predstavili i vinari, stare zanatlije, kao i drugi preduzetnici u okviru mini privrednog sajma.

U tri festivalska dana ima i mnogo pratećeg programa, od muzejskih izložbi i književnih večeri, preko sportiskih i folklornih susreta, do kreativnih i preduzetničkih radionica.

A u revijalnom dijelu programa nastupaju poznati muzičari, Ove godine Ana Kokić, Crvena jabuka, Dragica Radosavljević Cakana, Lepa Brena i Vlatko Stefanovski Trio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije