Privreda

Novourađene staze na Jahorini isprobalo 155.000 skijaša

Novourađene staze na Jahorini isprobalo 155.000 skijaša
Foto: N.N. | Novourađene staze na Jahorini isprobalo 155.000 skijaša

SARAJEVO - Zimska sezona na Jahorini približava se stotom danu skijanja, a sudeći po rekordnoj turističkoj sezoni, uživanje u snijegu će se nastaviti i u narednom periodu, saopšteno je iz Olimpijskog centra „Jahorina“.

Navode da su oboreni svi rekordi od prethodne godine, te da je broj skijaša koji su isprobali novourađene staze dostigao cifru od 155.000. Takođe, oboren je i rekord posjećenosti u jednom danu, kada je planinu posjetilo gotovo 5.500 korisnika žičara i ski lifotva, dok je 15. februara ostvarena i milionita vožnja na olimpijskoj ljepotici.

Pored rekordne posjećenosti, Olimpijski centar ostvario je i značajne prihode od prodaje ski karata koji su uvećani  gotovo za 60 odsto, dok su prihodi za februar za 80 posto veći u odnosu na februar prošle godine.

"Svi parametri, kao i sve veća zainteresovanost investitora za ulaganje i gradnju hotela na Jahorini, još jedan su od dokaza da je OC Jahorina na dobrom putu i da je Jahorina kao destinacija itekako vrijedna pažnje", navodi se u saopštenju.   

Pored toga, Olimpijski centar „Jahorina“ pripremio je i brojna dešavanja na planini, poput trke poznatih ljubitelja Jahorine na stazi Poljice, koja će biti održana 10. marta u 17 časova. Trka će okupiti sve istinske zaljubljenike u skijanje, a učešće su pored čuvenog italijanskog skijaša Alberta Tombe, koji je zaštitno lice ove trke, potvrdile i brojne javne ličnosti među kojima su poznati skijaš Bojan Križaj, glumac Frano Lasić, pjevač Đule Van Gogh i mnogi drugi.

Svi gosti koji odluče da posjete planinu, imat će priliku i da besplatno testiraju najnovije modele Elan skija u periodu od 10. do 11. marta. U periodu od 15. do 18. marta Jahorina će u okviru Exit festivala ugostiti brojne poznate izvođače i dati novu dimenziju ovom poznatom festivalu.

Pored odlične zabave i mnoštva sadržaja, u narednom periodu sve goste očekuju idealni skijaški uslovi na svih 35 km staza, ali i posebna ponuda za Top ski vikend u okviru kojeg, u terminu od 1. do 4. marta, mogu da ostvare popust od 20 posto na ski karte.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije