Privreda

Od danas avioni "Air Serbia" od Niša do Nirnberga

Od danas avioni "Air Serbia" od Niša do Nirnberga
Foto: Ilustracija | Od danas avioni "Air Serbia" od Niša do Nirnberga

BEOGRAD - Avio-kompanija "Air Serbia" od danas uvodi novu liniju od aerodroma "Konstantin Veliki" u Nišu do Nirnberga u Njemačkoj.

Let za Nirnberg avionom "erbas A319" sa drugog aerodroma po veličini u Srbiji, jedan je od 12 koji su planirani u narednom periodu, čime će jug Srbije biti povezan sa Bavarskom dva puta nedeljno tokom cijele godine, saopšteno je iz "Air Serbia".

Direktor za komercijalu i strategiju "Air Serbia" Jirži Marek rekao je da je Nirnberg nova destinacija ove kompanije u Njemačkoj i prva ka kojoj će letjeti sa juga centralne Srbije.

"Današnjim letom, aerodrom `Konstantin Veliki` i zvanično, uz aerodrom `Nikola Tesla`, postaje baza za naše avione. Uvereni smo da će bolje veze sa Nemačkom doprineti jačanju komercijalne i turističke aktivnosti između naših zemalja", naveo je Marek u pisanoj izjavi.

Tokom naredna dva dana nacionalni avio-prevoznik uspostaviće redovne linije sa niškog aerodroma ka Bolonji, Hanoveru, Tivtu, Geteborgu i Frankfurtu, a tokom prva tri dana avgusta i ka Ljubljani, Budimpešti, Fridrihshafenu, Salcburgu, Rimu i Karlsrueu.

"Air Serbia" iz Niša leti na osnovu rezultata međunarodnog tendera za linije od javnog značaja koji je raspisala Vlada Srbije, a kojim je omogućeno povezivanje 10 okruga u Srbiji sa šest zemalja EU i Crnom Gorom, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije