Privreda

Od iduće sedmice tri leta nedjeljno iz Beograda za Njujork

Od iduće sedmice tri leta nedjeljno iz Beograda za Njujork
Foto: Air Serbia | Od iduće sedmice tri leta nedeljno za Njujork

BEOGRAD - Letovi na liniji Beograd - Njujork od 29. juna odvijaće se i sa tri puta nedeljno, umjesto dosadašnjih dva, saopštila je danas Air Serbia.

Ova nacionalna avio-kompanija danas obilježava četiri godine od prvog leta, kada je poslije skoro četvrt vijeka 2016. godine uspostavljena direktna vazdušna veza između Srbije i Sjedinjenih Američkih Država.

"Veoma smo ponosni što jedini u regionu imamo direktnu liniju za Njujork čije je uspostavljanje potvrdilo snagu naše poslovne strategije i doprinijelo razvoju turizma i poslovne saradnje između jugoistočne Evrope i Sjedinjenih Država'' rekao je Dankan Nejsmit, generalni direktor Air Serbia.

Mnogi nisu vjerovali, kako je rekao u to, ali Air Serbia je ipak uspjela da, u relativno kratkom roku, obezbijedi svoj prvi širokotrupni avion i neophodne dozvole da bi linija počela sa radom.

Kako podsjećaju iz Air Serbia, najveći avion erbas A330 na liniji Beograd - Njujork do aerodroma Džon F. Kenedi u Njujorku sa kapacitetom od 18 sjedišta u biznisi i 236 sjedišta u ekononskoj klasi nazvan je po legendarnom srpskom naučniku i pronalazaču Nikoli Tesli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije