Privreda

Pratite nas na Google news

Od juna letovi Niš-Tivat

Od juna letovi Niš-Tivat
Foto: Ilustracija | Od juna letovi Niš-Tivat
Tanjug

NIŠ - Uspostavljanje avio-linije između Niša i Tivta bio bi prvi korak privredne i turističke saradnje Niša i Tivta, zaključeno je u razgovaru gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski i predsjednika opštine Tivat Željka Komnenovića.

Najavljeno je da će avioni Air Serbie od 12. juna dva puta nedeljno letjeti iz Niša za Tivat i to će biti prilika, ukoliko to uslovi zbog pandemije dozvole, da češće budemo na Jadranu, rekla je Sotirovski, a objavljeno je na sajtu grada Niša.

Nepoznanica je u ovom trenutku kakvi će uslovi važiti za ulazak građana u Crnu Goru zbog pandemije, dodala je Sotirovski i izrazila nadu da će masovna vakcinacija uticati na relaksaciju mjera i povoljne uslove za putovanja.

Komnenović je rekao da je uspostavljanje linije između Niša i Tivta prilika za obnavljanje privrednih veza dvije regije i da je 2019. godine tokom dva ljetna mjeseca na tivatski aerodrom sletilo oko 7.500 putnika iz ovog dijela Srbije, što, kako navodi, jasno ukazuje da je interesovanje za boravak u Boki veliko.

U razgovoru je rečeno da će aerodromske takse i troškovi na tivatskom aerodromu ove godine biti veoma stimulativni.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije