Privreda

Odlična stimulacija: Svakom od 4.116 zaposlenih poklonili po auto

Odlična stimulacija: Svakom od 4.116 zaposlenih poklonili po auto
Foto: N.N. | Odlična stimulacija: Svakom od 4.116 zaposlenih poklonili po auto

PEKING - Kineska fabrika za proizvodnju željeza i metala nedavno je dospjela na naslovnice svjetskih medija jer je poklonila svojim radnicima 4.116 novih automobila kao bonus za dobre rezultate u poslovanju.

Kako su istakli iz ove kompanije, radnici su petu godinu zaredom dostizali zacrtani plan proizvodnje, zbog čega su odlučili da ih nagrade vrijednim novim automobilima.

Kompanija "Jiangxi West Dajiu Iron & Steel Corporation" je prošlog četvrtka organizovala događaj kojim je proslavila odlične rezultate i nagradila svoje radnike koji su doprinijeli godišnjem rastu proizvodnje.

U izvještajima je navedeno da kompanija bilježi stalni rast prihoda i povećanje proizvodnje u posljednjih pet godina, zbog čega je menadžment odlučio da učini nešto i za svoje radnike bez kojih ovi rezultati ne bi bili ostvarivi.

Od 4.116 automobila koje su poklonili radnicima, ukupno je 2.933 modela Ford Territory i 1.183 komada modela VW Magotan. Automobili su bili isporučeni ispred sjedišta fabrike na početku Nacionalnog dana odmora, a cijeli događaj su zabilježile kamere medija u Kini.

Prema pisanju kineskih medija, vrijednost svih 4.116 automobila je oko 500 miliona juana, odnosno oko 74 miliona dolara.

Iz kompanije su takođe dodali da se neće zaustaviti na ovome, te da će platiti registracije automobila, nove registarske tablice, kao i petogodišnje osiguranje uključujući sve takse.

Nekoliko stotina ovih automobila je bilo parkirano ispred sjedišta kompanije na samoj proslavi, a snimak iz drona kruži već danima na društvenim mrežama u Kini.

Reakcije javnosti na ovaj poklon kompanije svojim radnicima su podijeljene. Većina korisnika društvenih mreža je pozdravila odluku kompanije da na ovaj način nagradi svoje radnike za trud, međutim bilo je i onih koji su se žalili i smatrali da je ovakav potez pogrešan.

Ovakvi komentari su u sebi obično imali izjave poput onih da je za kompaniju bilo bolje da je novac za automobile uručila lično radnicima, pa da oni sami odaberu novog limenog ljubimca, ili preusmjere novac u neke druge svrhe.

Drugi smatraju da je kompanija vjerovatno dobila odličnu ponudu od proizvođača automobila, zbog čega su bili u prilici da ih poklone svojim radnicima, a da istovremeno uštede milione dolara.

(odditycentral.com)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije