Privreda

Pratite nas na Google news

Odobren Bajdenov paket pomoći od 1.900 milijardi, čeka se Senat

Odobren Bajdenov paket pomoći od 1.900 milijardi, čeka se Senat
Foto: Ilustracija | Odobren Bajdenov paket pomoći od 1.900 milijardi, čeka se Senat
Tanjug

Predstavnički dom američkog Kongresa izglasao je danas paket novčane pomoći od 1.900 milijardi dolara za ugrožene pandemijom korona virusa koji je predložio predsjednik SAD Džozef Bajden.

U Predstavničkom domu se glasalo po partijskim linijama, 219 za, 212 protiv predloga, pa je nakon odobrenja Bajdenov zakon o pomoći za ugrožene pandemijom proslijeđen u dalju peroceduru Senatu gdje se očekuje pravni manevar demokrata s ciljem da ova mjera bude konačno usvojena i bez podrške republikanaca, prenosi Rojters.

"Američki narod mora da zna da je njihova vlada tu zbog njih", izjavila je predsjedavajuća Predstavničkog doma, demokratkinja Nensi Pelosi.

Lider republikanske manjine Kevin Mekarti izjavio je da Bajdenov predlog predstavlja "razbacivanje novcem bez odgovornosti".

Paketom se obezbjeđuje 1.400 američkih dolara direktnih isplata pojedincima i hitna finansijska pomoć domaćinstvima, malim preduzećima i lokalnim vlastima i vladama saveznih država, prenio je Glas Amerike.

Predviđene su naknade za nezaposlene, poreske olakšice za građane s nižim prihodima, dodaci za porodice s djecom, ali i pomoć poslovnom sektoru, prije svih ugostiteljstvu, turizmu i avio industriji.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije