Privreda

Pratite nas na Google news

Odobreno 500.000 KM za program samozapošljavanja u privredi

Odobreno 500.000 KM za program samozapošljavanja u privredi
Foto: N.N. | Odobreno 500.000 KM za program samozapošljavanja u privredi
Srna

BRČKO - Gradonačelnik Brčkog Siniša Milić rekao je da je današnjom odlukom Vlade distrikta izdvojeno 500.000 KM za finansiranje Programa za samozapošljavanje u privredi, čija realizacija se očekuje u decembru.

Milić je istakao da je novac prebačen na račun Zavoda za zapošljavanje distrikta koji će da realizuje Program u saradnji sa vladinim Odjeljenjem za privredni razvoj, sport i kulturu.

"Očekujemo da će narednih dana iz Odjeljenja za poljoprivredu biti predložen sličan program za samozapošljavanje u poljoprivredi, u istom iznosu", rekao je Milić novinarima.

On je naveo da će, u odnosu na ranije programe samozapošljavanja u privredi, prednost prilikom određivanja sredstava za poslovne ideje i programe imati mladi, odnosno lica do 30 godina starosti.

"Ovaj program je do sada dao veoma značajne rezultate. Siguran sam da ćemo u narednoj godini ići sa prijedlogom da se iznosi sredstava za samozapošljavanje u privredi i poljoprivredi povećaju i da se obezbijede potrebna sredstva za podršku poslovnim idejama koje su nakon dvije godine pokazale samoodrživost", rekao je Milić.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije