Privreda

Pratite nas na Google news

Oglasio se Savez sindikata RS o najavljenom povećanju plata

Oglasio se Savez sindikata RS o najavljenom povećanju plata
Foto: Arhiva / Ilustracija | Oglasio se Savez sindikata RS o najavljenom povećanju plata
N.N.

Savez sindikata Republike Srpske pozdravio je najavu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika da bi u maju moglo doći do povećanja plata u zdravstvu, prosvjeti, policiji i administrativnom osoblju u oblasti pravosuđa.

"Savez sindikata Republike Srpske već duži period, zajedno sa socijalnim partnerima, pokušava da poveća najnižu platu u Republici Srpskoj, kako bi se zaštitili radnici sa najnižim primanjima, a povećanje najniže plate dovelo bi do povećanja plata u realnom sektoru u Srpskoj. U ovom trenutku, predstavnici Saveza sindikata Republike Srpske spremni su za nastavak pregovora za povećanje plata zaposlenim u zdravstvu, prosvjeti i kulturi, policiji i pravosuđu, a očekujemo i uspješno okončanje pregovora o povećanju najniže plate i  plata u realnom sektoru", navodi se u saopštenju Saveza sindikata.

Kako su iz Saveza sindikata dodali, jačanje lične potrošnje ubrzava oporavak ekonomije, a to znači stabilnije socijalne fondove i budžet, kao i bolje uslove za poslovnu zajednicu.

"Republici Srpskoj su u ovom trenutku potrebni dinamičan oporavak ekonomije i zdrave investicije, koje su osnovni preduslov za bolji život svih građana u Srpskoj", zaključuje se u saopštenju.

Podsjećamo, predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik ranije u utorak je najavio da bi već u maju moglo doći do povećanja plata u zdravstvu, prosvjeti, policiji i administrativnom osoblju u oblasti pravosuđa.

Dodik je rekao da su vlasti istovremeno spremni na razgovore sa poslovnom zajednicom kako bi i radnicima u realnom sektoru bile povećane plate.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije