Privreda

Okrugli sto IRB Republike Srpske: S privrednicima do novih proizvoda

Okrugli sto IRB Republike Srpske: S privrednicima do novih proizvoda
Foto: N.N. | Okrugli sto IRB Republike Srpske: S privrednicima do novih proizvoda

BANJALUKA - Investiciono-razvojna banka (IRB) Republike Srpske u budućem periodu će nastojati da svoja sredstva učini što dostupnijima za realni sektor, a sve prijedloge i zahtjeve privrednika pokušaće da uvaži.

Kazala je to danas Snežana Vujnić, direktor IRB-a RS, na okruglom stolu "Uvođenje novih modaliteta finansiranja i podrške privredi od strane IRB RS", koji je održan u Privrednoj komori RS.

"Cilj sastanka je da se sagledaju potrebe privrednika u RS i da se u skladu s tim potrebama, a vodeći tom prilikom računa o našim mogućnostima, prilagode pravila plasmana i naša sredstva učine dostupnijima. Već smo imali više izmjena u toku godine i one su išle u pravcu smanjenja kamatnih stopa te produženja roka otplate i grejs perioda, kao i restrukturiranja postojećih kredita", rekla je ona.

Dragica Ristić, direktor Privredne komore Republike Srpske, istakla je kako je važno da se u otvorenom dijalogu između predstavnika IRB-a RS i privrednika čuje šta je to što privrednicima treba i šta je to što treba unaprijediti.

"I ranije smo bili u situaciji da razgovaramo s privrednicima i da u skladu s njihovim željama pokušamo kreirati određene proizvode koji se plasiraju preko komercijalnih banaka u saradnji s IRB RS", kazala je Ristićeva.

Predstavnici Svjetske banke u BiH su poručili kako im je drago što mogu da pruže podršku IRB-u u njihovim naporima da razviju nove proizvode s ciljem podrške razvoja Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije