Privreda

Opština Stanari neće ostaviti na cjedilu privrednike

Opština Stanari neće ostaviti na cjedilu privrednike
Foto: N.N. | Opština Stanari neće ostaviti na cjedilu privrednike

STANARI - Opština Stanari neće ostaviti na cjedilu lokalne privrednike koji tokom pandemije virusa korona nisu radili ili su od polovine marta do polovine maja radili smanjenim kapacitetima, nego će ih pozvati da se prijave na javni poziv za dodjelu sredstava za pomoć privredi.

"Ukupno 54 radnika nisu radila, bila su spriječena u 19 pravnih subjekata. Mi ćemo sada sa javnim pozivom precizirati da olakšamo poslodavcima da bi izvršili plaćanje, ali moramo raditi sinhronizovano. Vlada RS je uplatila obaveze i participira sa najnižom cijenom rada", kaže načelnik opštine Dušan Panić.

Ostoja Stevanović, predsjednik Skupštine opštine (SNSD), rekao je da je najjači privrednik RiTE, od kojeg se najviše puni budžet.

"Mi imamo i jednog privrednika, izvoz gotovog namještaja, koji je možda poslije EFT RiTE drugi izvoznik. To je jedna stolarska radnja, dok ovi ostali se bave ugostiteljstvom i građevinom, i ima određenih zanatskih djelatnosti, frizeraj, dimnjačar, auto-mehaničar", navodi on.

Odbornici su na nedavnom zasjedanju lokalnog parlamenta razmatrali izvještaj o stanju u privredi u vrijeme pandemije virusa korona, te načelnika ovlastili da raspiše javni poziv za sve one koji nisu radili dva mjeseca.

"U Stanarima se ne bilježi neka ogromna šteta što se tiče privrede, ali svakako bilo koja pomoć će dobro doći, najbitnije je da sačuvamo radna mjesta i da građani ne osjete posljedice ove pandemije", smatra Boris Šljivić, odbornik SP-a, dok njegov kolega iz PDP-a Dragomir Vidović podsjeća da je područje Stanara uglavnom ruralno, te da se gotovo 90 procenata stanovništva bavi poljoprivredom, te da tu granu treba podsticati.

Vidović je kao i sve njegove kolege podržao usvajanje odluke kojom se preduzetnici oslobađaju obaveze plaćanja opštinske komunalne takse za zauzimanje javne površine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije