Privreda

Optima Grupa na konferenciji "XIV savjetovanje hemičara, tehnologa i ekologa RS"

Optima Grupa na konferenciji "XIV savjetovanje hemičara, tehnologa i ekologa RS"
Foto: Ustupljena fotografija | Optima Grupa na konferenciji "XIV savjetovanje hemičara, tehnologa i ekologa RS"

Danas otvorena dvodnevna Međunarodna naučna konferencija u prostorijama Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske, okupila je naučne radnike iz regiona i Evrope, čiji su naučni interesi hemijske, prehrambene, grafičke i tekstilne tehnologije, materijali i ekologija.

Rafinerija ulja Modriča, kao članica Nestro Grupacije na konferenciji je predstavila svoj tehničko-tehnološki potencijal, kao i tradiciju proizvodnje ulja i maziva koja traje već skoro 70 godina.

Tokom sedam decenija rada, proizvedeno je preko 1,6 miliona tona motornih ulja i  razvijeno više od 250 različitih proizvoda, a kao najprepoznatljiviji brend izdvojili su se proizvodi Optima i Maxima motorna ulja. 

Međunarodnoj konferenciji "XIV savjetovanje hemičara, tehnologa i ekologa Republike Srpske"  prisustvuje više od 150 učesnika  organizovana je s ciljem da se razmijene znanja i iskustava naučnih institucija i industrije u primjeni i razvoju novih naučnih metoda u istraživanju.

Organizator konferencije, koja traje dva dana i  čiji je radni jezik engleski, jeste Tehnološki fakultet Univerziteta u Banjaluci. Suorganizatori su Tehnološki fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu, sa sjedištem u Zvorniku, Tehnički fakultet Univerziteta u Beogradu, sa sjedištem u Boru, te Fakultet veterinarske nauke i ekologije iz Brna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije