Privreda

Osniva se nova kompanija za proizvodnju i promet naoružanja

Osniva se nova kompanija za proizvodnju i promet naoružanja
Foto: vitez.info/Arhiva | Osniva se nova kompanija za proizvodnju i promet naoružanja

VITEZ - Iako još uvijek traje saga oko preuzimanja Vitezita, novi vlasnici dijela imovine te kompanije u stečaju – poznata poslovna porodica Zubak – ne gube vrijeme.

Kako saznaje Viteški.ba, preduzete su aktivnosti na osnivanju nove, domaće firme sa sjedištem u Vitezu.

Portal saznaje da će se novo preduzeće službeno znati “WDG- Vitezit” d.o.o. Vitez, za što postoji saglasnost PS Vitezit – u stečaju, a djelatnost poduzeća će biti proizvodnja i promet naoružanja i vojne opreme.

Za tu djelatnost će biti pribavljena potrebna odobrenja u skladu sa domaćom zakonskom regulativom. Tako će nedavno kupljena imovina, koju je platilo zagrebačko poduzeće WDG promet d.o.o. biti prenesena na preduzeće sa sjedištem u Vitezu.

To bi u praksi značilo kako Vitezitova djelatnost, imovna i tradicija ostaje u Vitezu, s novim vlasnicima, njihovim važnim kontaktima širom svijeta koji će dati snažan investicijski zamah posrnuloj namjenskoj industriji.

"U prvom planu planirano je zapošljavanje bivših radnika, koji posjeduju specifična i prijeko potrebna znanja. Također, bit će i zapošljavanja novih djelatnika, a sve nakon uređenja proizvodnih pogona, dolaska novih strojeva koji su dijelom već naručeni. Također, u planu je preuređenje zgrada u krugu poduzeća, a novi vlasnici su pribavili i idejna rješenja kako bi se upravne i proizvodne zgrade preuredile", rekao je za Viteški.ba izvor blizak stečajnom postupku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije