Privreda

Otvara se poslovna zona kod "Jelšingrada"

Otvara se poslovna zona kod "Jelšingrada"
Foto: Ilustracija | Otvara se poslovna zona kod "Jelšingrada"

BANJALUKA - U Banjaluci će do kraja godine biti otvorena još jedna poslovna zona kod bivšeg preduzeća "Jelšingrad" u naselju Lazarevo, rečeno je u banjalučkoj Gradskoj upravi.

Osim otvaranja nove, planirano je i proširenje postojeće Poslovne zone "Ramići", s ciljem da se Banjaluka učini atraktivnijom za inostrane i domaće investitore.

Načelnik gradskog Odjeljenja za lokalni ekonomski razvoj i strateško planiranje Radenko Laketić naveo je da je riječ o parceli površine 2,8 hektara, te da je usvajanje izmjene regulacionog plana, koji će se naći na narednoj sjednici Skupštine grada, prvi korak prema otvaranju nove poslovne zone.

"Osnovni preduslov je promjena regulacionog plana u dijelu naselja Lazarevo, nakon čega ćemo pristupiti izradi projekta zone, a očekujemo da ona iduće godine otvori vrata za investitore", rekao je Laketić.

On je dodao da će slobodne parcele i u novoj zoni biti ponuđene na javnim licitacijama, kao što je to bio slučaj i u okviru poslovne zone "Ramići", dok će Grad, sa svoje strane, izgraditi svu neophodnu infrastrukturu za funkcionisanje zone.

Prema njegovim riječima, istovremeno će gradske vlasti uskoro krenuti i u proširenje postojeće Poslovne zone "Ramići", te će se otkupom obližnjih parcela, koje su sada u privatnom vlasništvu, napraviti prostor za dolazak novih investitora.

Laketić je dodao da je otvaranje nove poslovne zone i proširenje postojeće u Ramićima sastavni dio strategije nove gradske administracije za oživljavanje banjalučke privrede, a naročito kada je riječ o proizvodnim djelatnostima. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije