Privreda

Pratite nas na Google news

Otvoren Sajam tehnike i tehničkih dostignuća u Beogradu

Otvoren Sajam tehnike i tehničkih dostignuća u Beogradu
Foto: Srna | Otvoren Sajam tehnike i tehničkih dostignuća u Beogradu
Srna

BEOGRAD - Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća u Beogradu jedna je od najznačajnijih sajmskih manifestacija za privredu Republike Srpske i zbog predstavljanja proizvoda za treća tržišta, izjavio je danas direktor Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović.

Poslije otvaranja sajma, na kome među 600 domaćih i inostranih preduzeća sa četiri kontineta učestvuju i preduzeća iz Republike Srpske, Cicović je rekao da ta manifestacija predstavlja priliku za promociju proizvoda iz Srpske.

On je izjavio novinarima da je sajam prilika da se proizvođači iz Srpske predstave, da pokažu gdje su danas kada je riječ o tehnološkom razvoju i inovacijama, šta je to šta mogu da ponude Srbiji i trećim tržištima u svijetu.

Cicović je napomenuo da će svi posjetioci i izlagači na sajmu moći na najbolji način da upoznaju četiri kompanije iz Srpske koje su direktno prisutne na manifestaciji.

"Mi ćemo, sa Privrednom komorom Republike Srpske, kroz kataloge predstaviti još 20 preduzeća", rekao je Cicović.

Na Međunarodnom sajmu tehnike i tehničkih dostignuća, koji je počeo danas u Beogradu, učestvuju i privrednici iz oblasti metalske i elektroindustrije iz Republike Srpske.

Na štandu od 85 metara kvadratnih predstavljeni su Fabrika alatnih mašina "Novi Jelšingrad", "Alf-om" i "Tri best" iz Banjaluke, te "Elker" iz LJubije.

Nastup privrednika iz Srpske organizovala je Privredna komora Republike Srpske, u saradnji sa Spoljnotrgovinskom komorom BiH i Predstavništvom Srpske u Srbiji.

Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća među najznačajnijim je privrednim i tehnološkim događajima u jugoistočnoj Evropi i ima izuzetan uticaj na razvoj industrije u Srbiji i regionu.

Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji od 2014. godine podržava učešće privrednika i kompanija iz Srpske na tom sajmu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije