Privreda

Otvoren drugi sajam zavičaja

Otvoren drugi sajam zavičaja
Foto: N.N. | Otvoren drugi sajam zavičaja

NOVI SAD - U Novom Sadu danas je otvoren Drugi sajam zavičaja pod nazivom "Zavičaj kroz privredu, turizam i kulturu" na kojem pored domaćina Srbije svoje privredne, turističke i kulturne potencijali predstavljaju u Srbi iz okruženja i regiona.

Na ceremoniji otvaranja prisutne su pozdravili potpredsjednik pokrajinske Vlade Đorđe Milićević, zamjenik gradonačelnika Novog Sada Srđan Kružević i direktor Fonda za izbjegla i raseljena lica Vojvodine Duško Ćutilo.

Kružević je rekao da se oni koje je nevolja otjerala sa vjekovnih skrovišta u Novom Sadu osjećaju kao kod kuće, što najbolje potvrđuje cinjenica da su običaji i tradiciji koje su donijeli postali običaji i tradicija ovog grada i njenih stanovnika.

Ćutilo je naveo da izbjegli Srbi imaju dva zavičaja, prvi je onaj sa kojeg su otišli zbog ratnih neprilika, a drugi je ovaj u Srbiji.

"Činimo sve da se ovdje osjećju isto kao u starom zavičaju", naveo je Ćutilo.

Milićević je istakao da je jedinstvo ključni uslov ostanka, opstanka i napretka srpskog naroda ma gdje da žive.

Na sajmu zavičaja na 100 štandova izlaže svoju ponudu više od 70 izlagača iz Srbije, Hrvatske, Republike Srpske i Kosova i Metohije.

U kulturno-umjetničkom programu učestvuje 300 izvornih i folklornih grupa, pojedinica i predstavnika zavičajnih udruženja.

Sajam se održava u Master centru novosadnosg sajma i traje samo danas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije