Privreda

Otvoren prvi Sajam preduzetništva žena u RS

Otvoren prvi Sajam preduzetništva žena u RS
Foto: RTRS | Otvoren prvi Sajam preduzetništva žena u RS

BANJALUKA - Žena mora podržati drugu ženu na putu preduzetništva, žena ženi treba da da savjet i podršku da bi pokrenule vlastiti posao, a potencijalne preduzetnice treba da bez straha zagaze u poslovne vode.

Cvijanovićeva je istakla da žene poslovnom inicijativom i aktivizmom učestvuju u ukupnom razvoju Srpske.

"Veoma je značajno što imamo strane donatore koji prepoznaju ovakve stvari, kao što je značajno i da donosimo zakonska rješenja, strategije i da postoji dobra saradnja preduzetnica sa institucijama Srpske i Privrednom komorom", rekla je novinarima Cvijanovićeva.

Ona je izrazila uvjerenje da će navedni sajam postati tradicionalan.

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević naglasio je da je u Srpskoj usvojena Strategija razvoja ženskog preduzetništva do 2023. godine.

"Time smo sistemski podržali razvoj ženskog preduzetništva. Cilj nam je unapređenje ove djelatnosti, odnosno bolje povezivanje preduzetnica i kvalitetnija finansijska podrška njihovim projektima", rekao je Petričević.

Predsjednik Područne privredne komore Banjaluka Goran Račić kaže da je ova komora 2010. godine prepoznala značaj žena u preduzetništvu i osnovala Savjet za žensko preduzetništvo.

"Pružamo institucionalnu podršku razvoju ženskog preduzetništva u Republici Srpskoj. U ukupnom privrednom sistemu u Srpskoj žene učestvuju sa 30 odsto, a u svojim firmama zapošljavaju 17 odsto radne snage", rekao je Račić.

Direktor Agencije za razvoj preduzeća (EDA) Zdravko Miovčić rekao je da se ulaže ogromna energija u razvoj preduzetništva žena, što je od izuzetnog značaja.

Sajam je organizovala Privredna komore Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije