Privreda

Otvorena kineska fabrika "Yanfeng" u Kragujevcu

Otvorena kineska fabrika "Yanfeng" u Kragujevcu
Foto: Tanjug | Otvorena kineska fabrika "Yanfeng" u Kragujevcu

KRAGUJEVAC - Svečanim presijecanjem vrpce danas je u Kragujevcu otvorena kineska fabrika Yanfeng Automotive Interiors, koja će proizvoditi komoponente za unutrašnjost automobila najpoznatijih svjetskih proizvođača, kao što je Mercedes.

Crvenu vrpcu za otvaranje proizvodne linije, presjekli su predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, ambasadorka Kine Čen Bo, gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić, predstavnici fabrike Remon Fos, Mišel Šahler, Stiv Mesaros i Milan Raović, kao i predstavnica zaposlenih Anka Duričić.

Kineska kompanija Yanfeng Automotive Interiorsje svjetski lider u proizvodnji komponenata za unutrašnjost automobila.

Sjedište kompanije je u Šangaju, a ima oko 110 proizvodnih pogona i tehničkih centara u 20 zemalja i više od 32.000 zaposlenih širom svijeta, koji dizajniraju, razvijaju i proizvode unutrašnje komponente za sve proizvođače automobila.

Menadžer fabrike Milan Radović rekao je da se novi proizvodni prostor te kineske kompanije u Kragujevcu prostire na 18.500 kvadratnih metara, i da će u početku zapošljavati 200 radnika koji će proizvoditi komponente za renomirane svjetske proizvođače auomobila.

Radović dodaje da će u naredne četiri godine to postrojenje, podignuto u Slobodnoj zoni Šumadija zapošljavati 770 zaposlenih.

Fabrika se nalazi na ulazu u Kragujevac u neposrednoj blizini kružnog toka na kome je simbol grada Đurdevdanski krst.

Nakon svečanog presijecanja crkvene vrpce gosti su obišle pogon.

Svečano otvaranje, kojem prisustvuju predstvnici sestrinskih kompanija iz okruženja i svijeta, prilika je da se, kao i na svakom otvaranju fabrike, potpiše prvi proizvod proizveden u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije