Privreda

Pad prometa u februaru za 1.8 odsto

Pad prometa u februaru za 1.8 odsto
Foto: Pixnio | Pad prometa u februaru za 1.8 odsto

SARAJEVO - Ukupan desezonirani promet trgovine na malo u BiH u februaru, posmatran u tekućim cijenama, zabilježio je pad od 1.8 odsto u odnosu na januar.

Pad prometa od 1.7 odsto ostvaren je u trgovini prehrambenim proizvodima, odnosno hranom, pićem i duvanskim proizvodima, te 2,4 odsto u prometu neprehrambenim proizvodim, podaci su Agencije za statistiku BiH.

Posmatrano u stalnim cijenama, ukupan desezonirani promet trgovine na malo u BiH u februaru manji je za 1.3 odsto u odnosu na januar.

Pad prometa od 2,1 odsto ostvaren je u trgovini prehrambenim proizvodima, a u trgovini neprehrambenim proizvodima iznosio je 1.3 odsto.

Ukupan promet trgovine na malo u BiH, posmatran u tekućim cijenama, u februaru veći je za 8.2 odsto u odnosu na isti mjesec prethodne godine.

U februaru ove godine u odnosu na isti mjesec lani, promet prehrambenim proizvodima veći je za 14.3 odsto, a neprehrambenim proizvodima za 10.5 odsto.

Posmatrano u stalnim cijenama, ukupan promet trgovine na malo u drugom mjesecu ostvario je rast od devet odsto u odnosu na februar prethodne godine.

Promet prehrambenim proizvodima ostvario je rast od 2.9 odsto, a neprehrambenim proizvodima od 21.8 odsto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije