Privreda

Pratite nas na Google news

Pašalić: Tri nova dokumenta tokom godine za efikasniju proizvodnju

Pašalić: Tri nova dokumenta tokom godine za efikasniju proizvodnju
Foto: N.N. | Pašalić: Tri nova dokumenta tokom godine za efikasniju proizvodnju
Srna

BANJALUKA - Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić izjavio je da će tokom ove godine u paketu biti donesena tri dokumenta, i to izmjene Zakona o poljoprivredi, Zakona o podsticajima, te novi strateški plan, koji će omogućiti efikasniji sistem poljoprivredne proizvodnje.

"Moramo da regulišemo sistem poljoprivrednih podsticaja da bi naše poljoprivredne proizvođače na vrijeme informisali šta ćemo tu u nekom dužem vremenskom periodu da finansiramo", rekao je Pašalić za "Alternativnu televiziju".

On je istakao da se želi donijeti određena izvijesnost u poljoprivrednoj proizvodnji i da se dodatno riješi status udruženja poljoprivrednika.

Pašalić je naveo da je agrarni budžet za ovu godinu 75 miliona KM i da će u njegovoj raspodjeli prioritet i dalje biti kapitalne investicije.

Iz Saveza poljoprivrednih proizvođača Republike Srpske podržavaju namjere resornog ministarstva, a i ranije su upućivali zvanične inicijative da se donese zakonsko rješenje o podsticajima, jer bi time bio trasiran put, posebno mladim poljoprivrednicima.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije