Privreda

Pašalić: Vanredno stanje da bi bili operativniji

Pašalić: Vanredno stanje da bi bili operativniji
Foto: N.N. | Pašalić: Vanredno stanje da bi bili operativniji

BANJALUKA - Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić rekao je danas da je Vlada odlučila da Narodnoj skupštini Srpske bude upućen zahtjev za sazivanje posebne sjednice na kojoj bi trebalo da bude proglašeno vanredno stanje zbog pojave virusa korona, navodeći da je to neophodno radi operativnijeg djelovanja.

"Proglašavanje vanrednog stanja je neophodno da bismo bili operativniji u djelovanju. To ne treba dovoditi u vezu sa dezinformacijama da će cijela Banjaluka ili bilo koji drugi grad biti proglašeni karantinom", rekao je Pašalić na konferenciji za novinare nakon sjednice Republičkog štaba za vanredne situacije u Banjaluci.

On je istakao da su isplatili za prethodnu godinu planiranih 71 milion KM podsticaja, te 9,5 miliona KM iz tekuće godine.

"Nismo ostali dužni ni marku. Naši poljoprivrednici nemaju razloga da budu zabrinuti u vezi sa isplatom podsticaja", naglasio je Pašalić.

On je dodao da je neophodno podsticati poljoprivrednike da zbog novonastale situacije povećaju obim sjetve, navodeći da su zbog toga obezbijeđene i dodatne podsticajne mjere i sredstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije